23948sdkhjf

Transportfirmaers regnskaber viser træg fremgang

En ny analyse af næsten 1800 aktuelle regnskaber fra landets transportvirksomheder viser, at sektoren langsomt bevæger sig i den rigtige retning. 53 procent af virksomhederne lykkedes med at øge indtjeningen i seneste regnskabsår, ligesom indtjeningen også stiger samlet set.

En ny analyse af de første 1776 regnskaber fra de danske transportvirksomheder vidner om en beskeden økonomisk fremgang i sektoren. 53 procent af de undersøgte virksomheder tjente flere penge i seneste regnskabsår end i forrige, og samlet set stiger indtjeningen med 13 procent.

Bag analysen står Spar Nord, som på baggrund af data fra erhvervsdatabasen Proff.dk har analyseret udviklingen i de 1776 regnskaber, som landets transportvirksomheder indtil videre har afleveret til Erhvervsstyrelsen i år, og som alle rummer mindst fem års historik fra virksomhedens drift.

Ikke prangende

»Det er naturligvis positivt, at flertallet af de undersøgte transportvirksomheder i dag tjener flere penge, men det er bestemt ikke nogen prangende fremgang, vi er vidne til,« lyder det fra aktieanalytiker i Spar Nord Mikkel Duus-Hansen.

Han hæfter sig ved, at det er store virksomheder som Torm A/S, A/S Storebælt og A/S Øresundsforbindelsen, der er med til at trække hele sektorens indtjening op.

»Og når 47 procent af de undersøgte virksomheder oplever en tilbagegang i indtjeningen, så vidner det om en branche, der bredt set er i status quo. Og sådan har tilstanden i øvrigt været i flere år,« tilføjer han med henvisning til, at der i de seneste fem år har været en ligelig fordeling af transportvirksomheder i indtjeningsmæssig fremgang henholdsvis tilbagegang.

Kun svag forbedring på fem år

Hos DTL genkender cheføkonom Morten Pernø billedet af en svag, men trods alt positiv udvikling i sektoren.

»Vi kan blandt andet pege på den øgede internethandel som en del af forklaringen på, at virksomheder inden for post- og kurertjenester oplever fremgang,« uddyber Morten Pernø med henvisning til DTL’s seneste konjunkturundersøgelse.

»Men ser vi generelt på vognmændenes indtjening, så er den kun blevet svagt forbedret siden lavpunktet i 2009, og forbedringen skyldes efter vores vurdering ikke mindst, at beskæftigelsen er blevet tilpasset den lavere efterspørgsel,« lyder det fra Morten Pernø.

[add:449]

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062