Sådan udlægger parterne ny OK-aftale
Bedre konkurrenceevne for virksomhederne, mere i lønposen til de ansatte og bedre værktøjer i kampen mod social dumping.
Nogenlunde sådan opsummerer parterne bag onsdagens fællesoverenskomst på transportområdet resultatet, der blandt andet giver 3F ret til at bruge konflikt-våbnet mod udenlandske vikarbureauer.
»Vi forventer, at aftalen øger købekraften for ansatte på transportområdet de næste tre år. Flere vil blive faglærte eller få en erhvervsrettet uddannelse. Samtidig får vi dæmmet yderligere op for løndumping, fordi vi kan få langt bedre styr på udenlandske vikarbureauer, der hyres af danske transportvirksomheder,« lyder vurderingen fra Jan Villadsen, formand for 3F’s Transportgruppe, til Fagbladet 3F.
Flere job i Danmark
Hos aftalens anden part, DI, er man også tilfreds med aftalen, som man mener vil gavne virksomhederne.
»Vi er blevet enige om en ansvarlig treårig overenskomst, som vil hjælpe danske virksomheder til en bedre konkurrenceevne, så vi i de kommende år kan få stærkere virksomheder og flere job i Danmark,« siger DI’s adm. direktør, Karsten Dybvad.
Han fremhæver, at aftalen rummer flere nye og forbedrede muligheder for uddannelse til medarbejderne.
»Vi har indgået en overenskomst med et stærkt fokus på at videreuddanne medarbejderne. Når det er så dyrt at drive virksomhed i Danmark, er det helt afgørende, at vi hele tiden bliver dygtigere. Eksempelvis ved at skabe muligheder for, at ufaglærte medarbejdere kan uddanne sig videre til faglærte.«
[add:433]