23948sdkhjf

Transportbranchen tjener flere penge

Selvom der har været mindre gang i ordrebøgerne hos virksomhederne i transportbranchen, er indtjeningsevnen steget. Det viser en virksomhedsanalyse lavet af  revisions-, skatte- og rådgivningshuset Pricewaterhouse Coopers (PwC).

Det er sjette år i træk, at PwC gennemfører analysen, hvor der er set nærmere på 819 virksomheder fra 19 forskellige brancher, herunder 30 virksomheder fra transportbranchen.

Transportbranchens omsætningsvækst er faldet i det forgangne regnskabsår. Alligevel er virksomhedernes indtjeningsevne i branchen forbedret.

»Branchen oplever stadig en fremgang i omsætningen i forhold til sidste år på seks procent, hvilket er en den laveste omsætningsvækst i de år, som analysen er udarbejdet. Alligevel har branchen formået at forbedre sin indtjening. Det er et positivt tegn, at man formår at tjene flere penge pr. omsatte krone,«

siger Bo Schou-Jacobsen, ekspert i transportbranchen og partner i PwC.

»Det er flot, at branchen har haft en stigning i omsætningen, taget i betragtning at en del danske virksomheder har flyttet produktion, mv. udenlands, og at det indenlandske forbrug er faldet. Stigningen i indtjeningen viser, at de effektiviseringer, tilpasninger af forretningsmodeller mv., som branchen har haft fokus på gennem krisen, påvirker forretningen positiv. Branchen bliver dog nød til fortsat at have stor fokus på optimeringer af den operationelle effektivitet.«

Mange har stadig underskud

Når man ser på, hvor mange virksomheder, der har haft underskud i det forgangne regnskabsår, svinger resultaterne fra branche til branche.  I transportbranchen er andelen af tabsgivende virksomheder stagneret på cirka 13 procent.

»Det er positivt, at der ikke er kommet flere underskudsgivende virksomheder i branchen, men der er ingen tvivl om, at man mange steder i branchen fortsat er under pres, når mere end hver tiende i branchen har underskud,« fortæller Bo Schou-Jacobsen.

Synlige forbedringer på likviditet

Transportbranchens debitor- og kreditordage er forbedret, hvilket betyder, at branchens cash conversion er forbedret væsentligt.  Det viser, at branchen har haft fokus på at få pengene ind på bankkontoen og opnå længere kreditter hos leverandørerne.

»Den væsentlige forbedring i cash conversion betyder, at branchens likviditet er blevet forbedret, hvilket er positivt for virksomhedernes kreditværdighed og dermed muligheder for vækst,« forklarer Bo Schou-Jacobsen.

Der er fortsat fokus på at reducere arbejdskapitalen, og 11 ud af 19 brancher er lykkedes med dette.

I transportbranchen blev arbejdskapitalprocenten næsten halveret til ca. fem procent.

[add:424]

[add:432]

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125