Internationale erfaringer med højresvingsulykker skal kortlægges
Transportminister Pia Olsen Dyhr (SF) og justitsminister Morten Bødskov (S) nedsætter nu et hold, der skal se på de erfaringer, andre lande har med højresvingsulykker.
Lørdag blev en 20-årig kvinde ramt af en bus og dræbt på stedet i en højresvingsulykke. Dermed har i alt syv personer mistet livet i højresvingsulykker i år. Det er fire mere end hele sidste år.
»Ingen kan fjerne den smerte og det tab, som de pårørende står tilbage med. Men vi kan - og skal - undersøge, hvad der er muligt at gøre for at modvirke disse forfærdelige ulykker i fremtiden,« siger Morten Bødskov i en fælles pressemeddelelse fra de to ministre.
Ud over Danmarks grænser
Holdet skal bestå af eksperter fra Rigspolitiet, Vejdirektoratet, Trafikstyrelsen og Justitsministeriet. Resultaterne fremlægges i starten af det nye år og skal danne grundlag for regeringens tiltag på området.
»Højresvingsulykker er nogle af de mest forfærdelige ulykker, fordi når de sker, har de ofte dødelig udgang. Det har store omkostninger både for de efterladte, personen, der sidder bag rattet og samfundet som hele. Derfor ligger det mig meget på sinde, at vi får indsamlet så mange gode idéer som muligt,« siger Pia Olsen Dyhr.
Ministeren har indkaldt en række aktører i transportbranchen til møde om højresvingsulykker senere på måneden.
»Jeg har derudover indkaldt en bred række af interessenter til et møde den 22. oktober, hvor vi sammen skal drøfte input til arbejdet i denne task-force. De praktiske erfaringer fra de andre europæiske lande vil kunne indgå i et samlet katalog over indsatser, der kan igangsættes i fællesskab mellem stat, kommuner og branchen.«
[add:352]
[add:389]