23948sdkhjf

TV: Cabotage-forslag blev skrottet

Folketinget behandlede i går forslaget fra Dansk Folkeparti om at indføre en karensperiode på syv dage, således at udenlandske lastbiler kun kan udføre tre cabotageture i Danmark på en uge – uanset om de tager et smut ud af landet med en international transport.

Transportminister Henrik Dam Kristensen (S) støttede dog ikke forslaget:

»Cabotage og de udfordringer, det giver for erhvervet, er noget, vi er meget opmærksomme på i regeringen,« sagde Henrik Dam Kristensen bl.a. med henvisning til den nye finanslov med 7,5 mio. nye kroner til cabotage-kontrol i 2013 – oven i de 10 mio. kr., der allerede er bevilget.

»Hvori ligger begrænsningen i de 7 dage, når man bare ved at krydse grænsen kan få 3 nye ture. Ville det så gøre nogen forskel, om perioden i stedet var 21 dage eller bare én dag, for med den nuværende danske tolkning kan man jo køre cabotage 365 dage om året,« replicerede trafikordfører Kim Christiansen (DF) til ministerens udmelding.


Imod forordningen

Henrik Dam Kristensen medgav, at den slags udnyttelse af reglerne ikke harmonerer med hverken ”lovens ånd eller lovens bogstav”.

»Så jeg har forståelse for beslutningsforslaget, men kan ikke støtte forslaget, da indførelse af karensperioden strider imod cabotage-forordningen,« sagde Henrik Dam Kristensen

Derimod var der støtte fra trafikordfører Henning Hyllested fra Enhedslisten:

»Jeg er ikke i tvivl om, at det er forordningen, den er gal med. Det er EU, der er problemet, og der savner jeg, at man udnytter muligheden for at udfordre EU på fortolkningen af den måde, man fortolker bl.a. den måde, man tæller antallet af ture osv.,« lød det fra Henning Hyllested.


Umodent?

Kristian Pihl Lorentzen, trafikordfører for Venstre, hilste debatten velkommen, men kunne heller ikke støtte det konkrete forslag.

»Venstre mener ikke, at det er i Danmarks interesse at gå enegang i EU med efterfølgende retsligt efterspil. Vi er ikke klar til at gøre det som en slags protest eller provokation mod EU. Det synes jeg er en umoden måde at føre politik på,« sagde Kristian Pihl Lorentzen.

»Det handler ikke om en provokation, men om at beskytte et erhverv,« replicerede Henning Hyllested.

Lige meget hjalp det dog, for kun Enhedslisten og Dansk Folkeparti støttede forslaget, der blev skrottet.

Du kan se hele debatten i tv-indslaget herunder.

[add:352]

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.076