23948sdkhjf

Mange chauffører udsættes for overfald og tyverier i Vestsverige

Mindre end 50 procent af udenlandske lastbilchauffører føler sig trygge, og mere end halvdelen har været udsat for overfald og tyveri under kørsel i Vestsverige. Kun 35 procent har anmeldt forbrydelsen til politiet. 

Det viser en undersøgelse lavet af handelshøjskolen i Mölnlycke og Risikohåndteringsakademiet for de svenske politimyndigheder i Vestra Götaland - baseret på interview med 96 udenlandske chauffører, der har kørt på strækningen E6 i Vestsverige. 

En fjerdedel af chaufførerne kommer fra Polen, mens en femtedel kom fra Tyskland og en tiendedel var danske chauffører.

For at undgå overfald har de fleste chauffører forsøgt at stille bilen på oplyste rastepladser med bemandede benzinstationer i nærheden. Man undgår storbyområder så vidt muligt. De interviewede chauffører siger selv, at der er et stort behov for sikre rastepladser, og de ville gerne betale op til 150 SEK af egen lomme for at få mere sikkerhed. 

»Vi ved, at det vestsvenske politi gør en hel del for at komme den organiserede kriminalitet til livs,« udtaler DTLs erhvervspolitiske chef Ove Holm, der mener, at hvis spotlight blev rettet mod Danmark, vil man også her kunne erfare, at myreflittige kriminelle stjæler og røver for millioner. 

»Desværre er forbrydelser mod godstransporten ikke et prioriteret indsatsområde hos dansk politi, og både transportkøbere og transportører har vanskeligt ved at tackle problemet, fordi det går ud over imageplejen,« siger Ove Holm.

Ifølge den svenske kriminalinspektør Per-Arne Nilsson, der leder et EU-finansieret Project against Cargo Crime, kan næsten alt bruges. Der er eksempler på ti ton frossen kylling, syv paller Ajax, fem paller slik, 24 paller bananer foruden 115 motorsave, 130 støvsugere og 870 kg Stimorol tyggegummi. Fladskærme og barberblade er blandt de kriminelles foretrukne artikler. 

[add:176]

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.05