23948sdkhjf

DTL: Drop brændstofafgifterne

Transportsektoren er en stor del af klimaproblemet. Derfor skal transportvirksomhederne også være en del af løsningen.

Det fremgår af udspillet fra regeringens klimakommission, der har fremlagt en stribe anbefalinger til, hvordan Danmark når klimamålene, men som samtidig erkender, at det særligt i transportbranchen er vanskeligt at klimaforbedre.


Succes med Euro-normer

Derfor ser DTL positivt på, at Klimakommissionen anbefaler at fare varsomt frem:

»En del af CO2-reduktionen skal komme fra nye teknologier. Her er det et faktum, at det gennem dansk lovgivning er vanskeligt at motivere de globale lastbilproducenter til at fremstille bestemte teknologier i en given hastighed. Kommissionen rammer rigtigt, når den peger på et stadigt fokus på EU-standarder,« siger konsulent Lisbet Hagelund, DTL.

Her er udviklingen af motorernes Euro-normer et godt eksempel på, hvordan det i et samspil med producenterne er lykkedes at nedbringe miljøbelastningen drastisk gennem de senere år.


Skab rammerne

DTL er også enig, når Klimakommissionen desuden peger på, at når der laves lovgivning for at nå klimamålene, skal der skabes nogle gode rammevilkår, så virksomhederne kan planlægge investeringer og gennemføre initiativer.

»Det er et positivt udsagn, men DTL frygter dog, at det kan kollidere med kommissionens anbefaling om, at indføre nye afgifter på fossile brændsler. Det vil skade den danske transportbranches konkurrenceevne, da alternative løsninger endnu ikke reelt er til stede. Virksomhederne kan således intet andet end at betale ved kasse 1,« siger Lisbet Hagelund.

Derfor er det med tilfredshed, at DTL noterer, at først skatteminister Troels Lund Poulsen og siden statsminister Lars Løkke Rasmussen har skudt kommissionens afgiftsforslag ned.

[add:180]

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078