Dyretransportører efterlyser kontrol i udlandet
”Hvorfor er det ikke en fast regel, at der er kontrol ved ankomststedet i udlandet i stil med den kontrol, der er i Danmark? På det punkt skulle myndighederne sætte ind, og jeg vil være overbevist om effekten.”
Det sagde formanden for DTL’s ERFA-gruppe for transport af levende dyr, vognmand Mogens Jensen, Tølløse i sin årsberetning på gruppens landsmøde lørdag i Århus.
Obligatorisk med uddannelse
”Vi vil også arbejde for, at uddannelse af chauffører og vognmænd bliver et obligatorisk krav for overhovedet at få lov til at transportere levende dyr i EU,” understregede Mogens Jensen. ”De danske dyretransportører har i årevis haft tradition for at uddanne deres chauffører og vognmænd i tæt samarbejde med Slagteriernes Forskningsinstitut.”
Mogens Jensen fremhævede også det internationale samarbejde. "Danske dyretransportørers internationale arbejde er ved at bære frugt. Vores holdninger er kendte i EU, og der bliver lyttet til dem med respekt", sagde formanden.
Europæisk netværk
Sammen med dyretransportørernes europæiske netværk "European Livestock Transporters" har ERFA-gruppen en positiv dialog med EU-politikerne. Det kom bl.a. til udtryk på et arrangement i efteråret med europaparlamentarikerne Bruxelles, som ERFA-gruppen var en af initiativtagerne bag.
"Både danske og udenlandske parlamentarikere konstaterede ved selvsyn, at danske dyretransportører ligger klasser over deres udenlandske kolleger, når det gælder om at indrette bilerne, så dyrene får det bedst muligt. Det er glædeligt, at det politiske indflydelsesarbejde, som ERFA-gruppen udfører sammen med DTL ser ud til at udmønte sig i fornuftige resultater”, sagde Mogens Jensen på årsmødet.