23948sdkhjf

Overfald er ikke en arbejdsskade

Det er ikke en arbejdsskade, når en eksportchauffør overfaldes på en rasteplads, bliver tæsket og som resultat får en ødelagt skulder.

Det afgjorde Højesteret i går i en dom, der stadfæster en tidligere afgørelse i Vestre Landsret.

Den overfaldne chauffør havde sammen med SiD lagt sag an mod Den Sociale Ankestyrelse for at få skaderne fra overfaldet anerkendt som en arbejdsulykke.

Chaufføren har ikke kunnet arbejde siden overfaldet i 1996, og han er i dag førtidspensionist.

Alligevel har først Arbejdsskadestyrelsen og Den Sociale Ankestyrelse samt Vestre Landsret og nu senest Højesteret afvist at anerkende overfaldet som en arbejdsulykke.

På diskotek

Sagen startede, da den nu 42-årige chauffør Peter Kristian Gamborg blev overfaldet lørdag den 17. marts 1996 klokken fire om morgenen.

Chaufføren var på vej fra Danmark til Italien i sit vogntog, men pga. køre-hviletidsreglerne og det italienske kørselsforbud søndag var han nødt til at blive på en sikret rasteplads nær Verona til mandag morgen.

På rastepladsen kom han i snak med tre kolleger, og sammen gik de til et nærliggende diskotek for at få sig en øl. Ifølge chaufføren gik de på diskotek, fordi et cafeteria på rastepladsen var lukket.

SiD: Lav loven om

Efter tre til fire timer på diskoteket gik chaufføren de knap 100 meter tilbage mod rastepladsen. På vejen blev han overfaldet af fire personer, der med en pistol truede ham til at udlevere sine penge. Desuden blev han gennembanket, og ødelagde sin skulder og fik hjernerystelse.

Afgørelsen får SiD til at kræve lovgivningen lavet om. Samtidig opfordrer Forbundet danske eksportchauffører til at blive i førerhuset under pauser og kørselsforbud medmindre de opholder sig på bevogtede og sikre rastepladser.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063