23948sdkhjf

Godskørselsloven skal have et serviceeftersyn

DTL’s ledelse skal nu undersøge, om der er behov for en opstramning af godskørselsloven. Et oplæg skal være klar lige efter sommerferien.

Det blev resultatet af en debat på bestyrelsemødet i DTL tirsdag. Og det er nu overladt til ordførende direktør Michael Svane at undersøge, om der er grundlag for at forsøge at få strammet op på godskørselsloven. Og om der i givet fald er politisk opbakning til en sådan stramning.

Det skal bl.a. undersøges, om der er behov for at stramme op på kravene til at få tilladelser: Skal der stilles krav om positiv egenkapital, og til personkredsen bag firmaet - og hvad med de kreative ejerformer?

Skal skaffe dokumentation

»Jeg skal forsøge at skaffe dokumentation for forholdene og herefter tage en drøftelse med Færdselsstyrelsen,« siger Michael Svane, der i den forbindelse vil inddrage “alle gode kræfter”, herunder DTL’s kredsforeninger.

Direktøren siger, at hvis der viser sig et behov for en stramning af godskørselsloven, og hvis den politiske opbakning er til stede, så vil loven kunne ændres i det folketingsår, der starter til oktober.

Forinden forventer Michael Svane, at emnet bliver genstand for debat på DTL’s generalforsamling den 25. maj i Esbjerg.

»Omkring kapitalkravet kan man f.eks. forestille sig, at det ikke længere skal være nok blot at få stillet en garanti for pengene,« siger direktøren.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063