23948sdkhjf

Leif Johansens dårlige hukommelse

Direktør Leif Johansen er ikke klar over, hvor mange selskaber han gennem tiden har væltet økonomisk – eller hvordan det er gået til. Det fremgår af cirkulæreskrivelserne vedrørende konkursen i WB Transport ApS.

6. marts i år var der indkaldt til møde i Skifteretten i Kolding. Her skulle Leif Johansen under strafansvar forklare Retten og kurator Jakob Ravnsbo, hvor kæden økonomisk sprang af i WB Transport ApS, drevet fra adressen C.F. Tietgens Vej 7, Kolding. Virksomheden var i betalingsstandsning fra 29. november 2000 frem til 13. marts 2001, hvor Told & Skat, Vejle, begærede ApS´et konkurs.

Ikke bare kneb det med hukommelsen - tilsyneladende følte direktøren ifølge dombogen heller ikke den store lyst til at udtale sig:

”Leif Johansen forklarede behørigt formanet, at han var direktør i WB Transport ApS indtil konkursen. Hans hustru ejer selskabet. Han mener, at det blev stiftet af hans to døtre og hans hustru.”

Tidligere tiders gerninger

I Retten gennemgik man også Leif Johansens tidligere gøren og laden i ”selskabslivet,” og der er som bekendt stof til en længere fortælling.

Han var tillige direktør i MKJ Handel ApS (også på ynglingsadressen C.F. Tietgens Vej 7, Kolding, red.) – nu under konkurs, men også ejet af hustruen Inge Lise Johansen.

Videre står at læse: ”I KC Transport ApS var han også direktør. Han mener, dette selskab var et datterselskab af MKJ Holding ApS, men er ikke sikker. Hans hustru ejer MKJ Holding ApS. Spedition Kolding ApS ejes også af hans hustru. Han er direktør i selskabet.”

MKJ Holding ApS skiftede så navn kort inden konkursen i MKJ Handel til MKJ Kolding ApS.

Glemte han var direktørt

Forespurgt om selskabet BFA 1008 ApS oplyste direktøren, at det kendte han intet til. Jakob Ravnsbo forsøgte så at lede Leif Johansens erindring i den rigtige retning, idet kurator oplyste ham om, at han i sin tid var registreret som direktør.

For at sætte trumf på foreviste kurator en udskrift fra Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, men på trods af den afviste Leif Johansen at kende selskabet.

Og meget bedre gik det ikke, da Jakob Ravnsbo præsenterede ham for det likviderede Freeline Transport ApS, Frederikshavn.

Dombogen: ”Leif Johansen kan ikke huske, om han blev registreret som direktør, og om hans hustru blev registreret som ejer.”

Til gengæld var han helt på det rene med, at det er Inge Lise Johansen, der ejer MKJ Kolding ApS.

Spørg revisoren

Direktøren manglede også en forklaring på, hvorfor WB Transport ApS, hvis egenkapital var borte 1. juli 1999, ikke indsendte regnskab for 1999/2000 og 2000/2001, men det kunne kurator så spørge revisoren om, mente han.

”Leif Johansen var med til at forsøge at lægge aktiver ind i selskabet. Der blev lejet lastbiler hos Jysk Leasing, som blev genudlejet til KC Transport ApS, men også andre udenforstående vognmænd,” påpeges det i dombogen.

Det kunne kurator så ikke få til at stemme tidsmæssigt. KC Transport ApS gik nemlig konkurs i 1995: ”Leif Johansen oplyste, at han ikke husker datoerne præcist.”

Selv om kapitalen forsvandt som dug for solen, fandt direktøren ikke anledning til at indkalde til generalforsamling, ”og ham bekendt blev der aldrig afholdt bestyrelsesmøder.”

>Svigersønnens skyld

br/>

Hvornår der egentlig var aktiviteter i WB Transport ApS huskede Leif Johansen ikke klart, men det var måske dengang Peter Bonnichsen var direktør. Han er gift med direktørens datter Winnie Bonnichsen, og var fratrådt lang tid inden konkursen.

Da betalingsstandsningen kom i WB Transport ApS i november 2000, var det meningen, at firmaet økonomisk skulle på benene igen. Leif Johansen forklarede, at der skulle skaffes investorer udefra, og at hensigten var, at selskabet skulle anvendes som vognmandsvirksomhed. Det blev så ikke til noget.

Læs også artiklen: ”Rod i Johansen-familiens økonomi.”

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078