23948sdkhjf

Erik Pedersens sag opdaget ved et tilfælde

I november 1997 passerede den tidligere eksportchauffør den dansk/tyske grænse uden gyldigt pas. Det kostede ham en bøde på 500 kroner, men samtidig førte det efter hans mening til, at det danske politi blev opmærksom på hans spiritusdom fra Tyskland.

”10. december 1997 var jeg ved at læsse sværgods i Sverige til Tyskland, da min søn ringede og fortalte, at politiet havde været der og ville snakke med mig. Jeg troede, at det drejede sig om en bøde fra november, hvor jeg blev stoppet på grænsen til Tyskland uden gyldigt pas. Men da jeg kontakter politiet, får jeg at vide, at de har været hjemme hos mig for at hente mit kørekort for en fem års periode,” fortæller Erik Pedersen.

Vel hjemme i Danmark 14. december møder chaufføren op hos politiet i Grenå. Her fortæller man ham, at hans kørekort er inddraget som følge af en spiritusdom i Tyskland i 1996, og da det er anden gang, og der ikke er gået fem år siden han sidst var af med kortet for samme forseelse, kan han godt vinke farvel til sit førerbevis i fem år.

Tilfældighed

Politiet forklarede også Erik Pedersen, at det var lidt af en tilfældighed, at man her 15 måneder efter dommen for spirituskørslen i Tyskland finder frem til ham. Det skyldes så, at han blev stoppet ved grænsen en måneds tid tidligere uden gyldigt pas.

”Jeg afleverede mit kørekort 14. december, men ved flere påfølgende samtaler med politiassistent Anders Ramsgaard bliver jeg frarådet at føre en retssag, da det kun vil medføre udgifter for mig, og i januar 1998 underskriver jeg en tilkendegivelse, hvor jeg fraskriver mig retten til at føre sagen,” forklarer Erik Pedersen.

Han har i dag fortrudt, at han ikke hyrede en advokat, inden han skrev under.

”Jeg føler, at politiet misinformerede mig,” siger han.

At der gik 15 måneder, inden det lokale politi stillede hos ham, er uden betydning. Der er en forældelsesfrist på to år i den slags sager.

Skulle ikke overføres

I maj 1996 kørte den tidligere eksportchauffør i sin personbil af sporet ved en motorvejsfrakørsel nær Bad Bramstedt. Inden han får lov til at returnere til fædrelandet, må han slippe 1.500 D-mark i bøde. I juli kontaktes han af en advokat fra Flensborg, som forklarer ham, at sagen vil blive afgjort ved retten i Tyskland.

”Jeg spørger advokaten, om ikke den skal overføres til Danmark, men hun forklarer, at Tyskland nok selv skulle straffe mig for den forseelse, jeg begik der. Det kommer ikke det danske politi ved,” påpeger Erik Pedersen.

20. september samme år faldt dommen ved Amtsretten i Bad Bramstedt. Den lød på en samlet bøde på 2.700 D-mark og otte måneders køreforbud i Tyskland, gældende fra 20. september 1996.

Læs også: ”Chauffør solgte sit kørekort med en underskrift.”

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063