23948sdkhjf

Barsøe-sagen er afgjort

I februar sidste år stillede chaufførerne bilerne hos Barsøe i Padborg. Samlet stod de med et krav på knap 170.000 kroner. Forliget med arbejdsgiveren endte på godt 100.000 kroner. Det får enkelte chauffører til at slå sig i tøjret.

Konflikten hos Barsøe sidste år i februar måned har nu fundet sin endelige løsning. Ikke til alles tilfredshed ganske vist.

Det endte med, at vognmandsfirmaet udbetalte godt 100.000 kroner til chaufførerne.

”Vi indgik forlig med Barsøe. De 62.000 kroner er til dækning af løntilgodehavender. 38.000 kroner er udbetalt for manglende pension og anciennitetstillæg. Der blev udbetalt 62 procent af kravet til 23 chauffører,” fortæller formanden for Chaufførernes Fagforening i Bov, Dieter Hansen.

Der er flere årsager til, at en del af pengene ikke kom i chaufførernes lommer. Blandt andet henvendte chaufførerne sig ikke tidsnok til arbejdsgiveren, når der var divergerende meninger om lønnen.

”Vi mistede cirka 48.000 kroner på det, der hedder passivitet, og i skyndingen var vi også ude med et par krav, som ikke holdt,” påpeger formanden.

SiD solgte ud

En tidligere chauffør hos Barsøe, Kristian Nielsen, som var ansat under konflikten, har ikke mange roser til overs for fagforeningens håndtering af sagen.

Chaufføren påpeger, at hele konflikten drejede sig om, at vognmanden skulle overholde overenskomsten. Udregningen af de ansattes tilgodehavender skete ifølge Kristian Nielsen på baggrund af lønsedler indleveret til fagforeningen i Bov.

”Der kom et krav om tilbagebetaling af 168.000 kroner til chaufførerne, men der blev indgået forlig om kun at betale 112.000 kroner,” siger han.

Kristian Nielsen mener, at hans fagforening og forbund har svigtet ham og kollegerne i sagen. Lastbil Magasinet har snakket med et par nuværende chauffører hos Barsøe, som også ser sådan på sagen. De ønsker ikke at stå frem, men siger samstemmende, at de finder det trist, at fagforeningen ikke bakkede dem op hele vejen.

”Vi betaler trods alt kontingent,” siger den ene.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063