23948sdkhjf

Dansk chauffør frikendt efter dødsulykke

17. november 2000 væltede en dansk lastbil over i en svensk personbil. Ved ulykken mistede tre personer livet. Nu har retten renset chaufføren for tiltalen for at være årsag til andre menneskers død ved grov tilsidesættelse af trafiksikkerheden. Til gengæld blev han dømt for overtrædelse af køre-hviletiden.

1.200 svenske kroner i bøde for overtrædelse af køre- hviletiden og konstruktion af sin forklaring om kørslen 24 timer forud for ulykken. Det blev dommen over en dansk chauffør ved Retten i Sveg i Sverige.

17. november 2000 væltede chaufføren med sit køretøj ved Siksjön syd for Sveg. Ved ulykken omkom tre mennesker i den personbil, som lastbilen havnede ovenpå.

Modstridende forklaringer

Et vidne forklarede i Retten, at den danske bil under kørslen på ulykkestidspunktet overskred midterstriberne, og det var under manøvren med at komme på rette kurs, at lastbilen væltede.

Det afviste den danske chauffør, som fortalte, at det var den forulykkede personbil, der kom over i hans vejbane, og at lastbilen væltede, da han lavede en undvigemanøvre.

Dommeren mente ikke, at den ene forklaring var mere troværdig end den anden, og fandt det derfor ikke bevist, at den danske chauffør på den konto var skyld i ulykken.

Overtrædelse af køretiden

Den danske chauffør kom på turen til Sverige fra Norge.

Skiven viste overtrædelser af køre-hviletiden inden for døgnet forud for ulykken.

Chaufføren forklarede, at han under turen i Norge havde haft en ekstra mand til at overtage rattet, men da han ikke kunne identificere han nærmere med navn, påpegede dommeren, at forklaringen var konstrueret til lejligheden.

Til trods for den mangelfulde forklaring, afgivet af chaufføren, fandt Retten det ikke bevist, at han var overtræt.

På dagen for ulykken havde han overholdt sine hvil. Det seneste én time og 20 minutter forud for dødsulykken.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063