23948sdkhjf

Vagn Østergaard svindlede for millioner

Gennem en periode fra sidst i 1980´erne omgik den daglige leder hos Super Transport moms- og bedrageriloven noget lemfældigt. I penge beløber de 11 forhold sig til godt 16 millioner kroner.

Det var med piber og trommer, at Vagn Østergaard Knudsen, daglig leder hos Super Transport ApS og p.t. med adresse i Sverige, i maj 1999 blev dømt for overtrædelse af momsloven og dokumentfalsk for i alt 16.278.911 kroner. Samtidig mistede han retten til at røre ved momspligtige virksomheder.

Fra starten lød anklageskriftet på 25 forhold, men undervejs blev de beskåret til 11. I udskriften fra dombogen hedder det, at Vagn Østergaard Knudsen erkendte forholdene, samt at han er tidligere straffet. I forbindelse med opklaringen af sagen sad tiltalte varetægtsfængslet fra 17. februar 1993 til 2. marts samme år.

Betinget straf

Anklagemyndigheden nedlagde i sin procedure påstand om betinget frihedsstraf, en tillægsbøde på 14.000.000 kroner og sidst, men ikke mindst, at Vagn Østergaard Knudsen blev frakendt retten til at drive afgiftspligtig virksomhed.

I sine bemærkninger skrev dommeren:

”Ved tiltaltes uforbeholdne tilståelse, hvis rigtighed bestyrkes ved de i øvrigt foreliggende oplysninger, findes det bevist, at tiltalte er skyldig.”

Thi kendes for ret

”Tiltalte Vagn Østergaard Knudsen straffes med fængsel i et år og seks måneder. Fuldbyrdelsen af et år og fem måneder af straffen udsættes og bortfalder efter en prøvetid på to år på betingelse af, at tiltalte ikke begår strafbart forhold i prøvetiden. Den ubetingede del af straffen anses for udstået med varetægtsfængslingen. Tiltalte skal betale en tillægsbøde på 14.000.000 kroner. Forvandlingsstraffen er hæfte i 60 dage.

Tiltalte frakendes retten til indtil videre at drive afgiftspligtig virksomhed i henhold til momsloven eller til at være stifter af, direktør eller bestyrelsesmedlem i et selskab med begrænset ansvar, et selskab eller en forening, som kræver særlig offentlig godkendelse eller en fond.

Tiltalte skal endvidere inden 14 dage betale kr. 14.462.269 med sædvanlig procesrente pr. måned fra 6. maj 1999 til betaling sker til Told & Skat, Frederiksberg.”

Læs også: ”SiD og DTL: En beklagelig sag,” og ”Momssnyd i millionklassen.”

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094