23948sdkhjf

Rekordstore bøder til Johs. Lunde A/S

Det norske vognmandsfirma har svært ved at overholde køre- hviletiden. I to omgange har myndighederne indkrævet bøder for 2,3 millioner norske kroner.

Distriktschefen for Arbejdstilsynet i Stavanger, Ole Aas Nilssen lover transportfirmaet Johs. Lunde kamp til stregen.

Løftet skal ikke mindst ses i lyset af, at firmaet i 1998 fik en bøde på 800.000 norske kroner for overtrædelser af køre-hviletiden, og nu har politiet i Stavanger sendt endnu en regning for samme forseelse. Denne gang lydende på 1,5 millioner gode norske kroner.

Samtidig fortæller Ole Aas Nilssen til det norske dagblad Stavanger Avis, at chaufførerne er spændt så meget for hos Johs. Lunde, at de kører 30 og 31 dage om måneden og tilsyneladende slet ikke holder fri.

Transportfirmaet har i første omgang afvist at betale bøden under henvisning til, at man vil have sagen underkastet fornyet undersøgelse hos politiet.

Millionregning

Det er politiadvokat Bjørn Enoksen Ristesund, som har afsendt den seneste millionregning. Lastbil Magasinet har forsøgt at få en kommentar fra både udlændingestyrelsen, distriktschefen og politiadvokaten.

Det lykkedes ikke i fredags, men vi forsøger igen. Det skyldes, at vi også gerne vil vide, om det er med de norske myndigheders velsignelse, at Johs. Lunde har polske chauffører til at sidde bag rattet i norsk indregistrerede biler.

Gammel sag

Ved en tungvognskontrol søndag den 12. november 2000 blev konstellationen polske chauffør i norske biler stoppet på politiets brovægt ved E 45 nær Ellidshøj i Jylland. Dengang lod man fra Johs. Lundes afdeling i Padborg politiet forstå, at chaufføren havde arbejds- og opholdstilladelse i Norge.

Kontrollen fandt sted, inden Schengen-samarbejdet trådte i kraft.

Ifølge en vicepolitikommissær ved Færdselspolitiet vil tingene stille sig anderledes i dag, hvis Johs. Lunde stoppes med en østeuropæisk chauffør bag rattet. Politikommissæren mener, at han med loven i hånd kan forlange, at chaufføren i den norske bil medbringer sin norske arbejdstilladelse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079