23948sdkhjf

Lejede sin tilladelse og bil ud

Tilsyneladende kan hverken vognmand, advokat eller revisor læse indenad. Alle tre medvirkede nemlig i et dybt ulovligt forhold, da Per Nielsen, Rønnede, sendte en chauffør på vejen i sin Scania med sin tilladelse i handskerummet. Lejeren var ikke i stand til at betale, og nu er sagen endt i Retten.

I april sidste år lejede chauffør Carit Jørgensen, Kruså, Rønnede-vognmanden Per Nielsens Scania med registreringsnummeret PL 92091. Med i den skriftlige lejekontakt var også et styk vognmandstilladelse.

Noget tyder på, at politimesteren i Køge nu må tage sig af vognmand Per Nielsen Tranevej 12, Rønnede ved Fakse. Det betyder, at også Færdselsstyrelsen må forholde sig til ulovligheden. Herunder om det kan kaldes god skik i vognmandsbranchen at gøre en personlig tilladelse til genstand for udleje. Ifølge reglerne er det strengt forbudt.

Må stå til ansvar

Advokatnævnet må tage stilling til advokat Mette Mygind og hendes arbejdsgiver advokatfirmaet Torben Elverdam, Kirketorvet 4, Fakse.

Inden for advokatstanden er der nemlig noget, som hedder god etik. Desuden forventes det ifølge en tidligere udtalelse fra Advokatrådet, at folk i branchen er så professionelle, at de kender loven og ikke medvirker ved ulovligheder.

Endelig bliver det op til responsumudvalget under Foreningen Registrerede Revisorer at forholde sig til revisor Conny Olsgaard og revisionsfirmaet Olsgaard & Seeding, Rønnede, og deres medvirken i en højst besynderlige konstellation. Revisoren var vidende om udfærdigelsen af lejekontrakten.

I april 2001 opstillede advokatfirmaet en lejekontrakt mellem vognmand Per Nielsen, Rønnede, og chauffør Carit Jørgensen, Kruså. Per Nielsens revisionsfirma Olsgaard & Seeding skulle samtidig føre Carit Jørgensens regnskab.

Vognmandens bibel

”Tilladelsen er personlig og må ikke med eller uden motorkøretøj overgå til andre ved udleje, udlån, bortforpagtning, salg, pantsætning, arv, kreditorforfølgning eller lignende.”

Sådan står der bag på tilladelsen.

Per Nielsen er ifølge Færdselsstyrelsen i besiddelse af et styk tilladelse. Desuden ejer han et styk lastbil. Trods tilladelsens bogstav lejede han så begge dele ud til Carit Jørgensen i en treårig, uopsigelig periode.

Et er så at Carit Jørgensen handlede både naivt og dumt, noget andet er, at professionelle parter som advokat og revisor medvirkede i det højst betænkelige forhold.

Lejekontrakten

Følgende kontrakt på tilladelse og køretøj blev udfærdiget og underskrevet sidste år i april:

”Ejer og Udlejer: Vognmand Per Nielsen, Tranevej 12, Rønnede, og bruger og lejer: Vognmand Carit Jørgensen, Helgolandsgade 34A, 6400 Sønderborg indgår herved aftale om overladelse til lejer af brugsretten og køretilladelsen til 1 stk. lastbil af mærket Scania reg. Nr. PL 92091 stel nr. YS2T4X20001240577.

Det fremhæves og aftales mellem parterne, at ejendomsretten er og stedse forbliver hos udlejer til den lejede genstand.

Dog er det aftalt, at lejer bliver ejer af ovennævnte lastbil efter 3 år uden yderligere vederlagserlæggelse.

Grundperiode: Aftalen træder i kraft 1. april 2001.

Den er uopsigelig fra begge parters side til den 31. marts 2004.

Månedlig lejeydelse kr. 15.000 kroner ekskl. den til enhver tid gældende moms m.v.

Depositum incl. moms i alt kr. 50.000. Depositummet forfalder med kr. 25.000 senest 1. april 2001, og kr. 25.000 senest 30. april 2001.

Forsikringer, tegnet af udlejer: 1. april – 30. juni 2001 kr. 8.690,50.

Det bemærkes, at ovennævnte forsikringsydelse forhøjes, idet forsikringspolicen ændres til også at omfatte udlandsdækning.

Vægtafgift: 23. februar 2001 – 22. februar 2002 kr. 14.018.

De aftalte lejeydelser betales månedligt forud med tillæg af den til enhver tid gældende moms og andre offentlige afgifter. Ydelserne skal være udlejer i hænde seneste den 28. i månedden.

Betalingsstedet er efter udlejers anvisning udlejers bank.

Tilbageleveringspligt efter grundperioden:

Efter grundperioden er lejer forpligtet til uden påkrav straks at tilbagelevere til udlejer på hans adresse eller et andet sted i Danmark lejede genstand uden omkostninger for udlejer.

Andet:

Lejer har forkøbsret.

Denne forkøbsret skal lejer skriftligt acceptere senest 14 dage efter, at tilbud og dokumentation af vilkår, tilbudt fra anden side, er fremsendt til lejer.

Lejer har gennemlæst og er enig i lejekontrakten yderligere omfatter omstående ALMINDELIGE BETINGELSER.

Underskrevet af udlejer Per Nielsen og lejer Carit Jørgensen henholdsvis 3. og 2. april 2001.

En lang række punkter

Efter selve lejekontrakten er der opremset 21 punkter med almindelige betingelser vedrørende betalingsforpligtigelser fra lejer, ansvars- og erstatningsbestemmelser, anvendelse af det lejede, forsikring og øvrige bestemmelser.

Hele smøren sluttes af med følgende salut: ”Alle tvister vedrørende kontrakten mellem udlejer og lejer skal om nødvendigt afgøres ved Sø- og Handelsretten, København. Parterne er forpligtet til at møde som indenbys boende.

Nu bliver det så ikke i København, at tvisten afgøres.

Carit Jørgensen var nemlig ikke i stand til at køre så mange kroner ind, at han kunne betale den ublu leje. Derfor stævnede Per Nielsen og hans advokat chaufføren ved Retten i Gråsten.

Læs de tre øvrige artikler om emnet: ”Lejer af lastbil og tilladelse er slæbt i Retten,” ”Lejekontrakten havner hos to ministre” og ”Det kniber med kommentarer”

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.05