23948sdkhjf

Lejekontrakten havner hos to ministre

Formanden for FDL vil nu præsentere både justits- og trafikministeren for lejekontrakten. Jens Tidemann mener, sagen er et kerneeksempel på en ulovlighed, der er svær at afsløre på vejen, og han ser gerne, at det ønskede medvirkeansvar også kommer til at omfatte advokater og revisorer.

”Den lejekontrakt er fantastisk flot. Det er ærgerligt for parterne, at der også står tilladelse. Kontrakten ekspederer vi videre til justitsministeren som en af de ulovlige modeller, der bruges i branchen,” fortæller formanden for FDL, Jens Tidemann.

For nylig havde FDL møde med justitsminister Lene Espersen. Her efterlyste hun klokkeklare eksempler på snyd.

”Det ulovlige i det her vil ikke blive opdaget, når køretøjet bliver stoppet af en betjent ude på vejen, og ministeren kunne ikke helt forstå problemet. Hun vidste, at der sidste år blev kontrolleret cirka 17.000 lastbiler og kun fundet 43 med manglende tilladelser, så Lene Espersen har svært ved at forholde sig til alle de ulovlige numre,” pointerer Jens Tidemann.

Samtidig med at FDL vil henvende sig til Lene Espersen med kontrakten, sender foreningen også et eksemplar til trafikministeren.

Skal også stå til ansvar

”Nu har vi længe råbt op om medvirkeansvar. Det skal også ramme advokater og revisorer, som bare skalter og valter, som det passer dem. De er professionelle parter, og de skal vide, hvad de har med at gøre. I det mindste skal de kende loven,” mener formanden.

Han hilser derfor med tilfredshed Lastbil Magasinets initiativ med at foreligge sagen for Advokatnævnet og Responsumudvalget for Foreningen Registrerede Revisorer velkommen. Vi vil gerne vide, hvor langt advokater og revisorer kan gå, inden de pådrager sig sanktioner.

Læs dagen øvrige artikler om emnet: ”Lejede sin bil og tilladelse ud,” ”Lejer af lastbil og tilladelse er slæbt i Retten,” og ”Det kniber med kommentarer.”

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.068