23948sdkhjf

FDL beder justitsministeren om hjælp

Det har knebet for vognmandsorganisationen at få politiet til at tage flere anmeldelser om ulovligheder i branchen alvorligt. I går drøftede tre repræsentanter fra FDL sagen med justitsminister Lene Espersen.

”Justitsminister Lene Espersen var forstående over for problemet, og hun stillede sig også positivt over for, at der skal gøres noget for at komme videre. I forvejen havde vi sendt syv til otte graverende sager til ministeren fra flere politikredse,” fortæller formanden for FDL, Jens Tidemann.

Sammen med forretningsfører Hans Pedersen, FDL, og vognmand Christian Jensen, Frederikshavn, tog formanden turen til København i går for at få en snak med justitsministeren.

Talte for døve øren

FDL har flere gange stået bag anmeldelser til politiet om ulovligheder. Et par eksempler er Tommy Axelsen, nu G.A. Transport ApS Galten, som kørte uden tilladelser hos GT Spedition, Aalborg, og Johnny ”Drejergård” Jørgensen, Horsens. Han kørte som bekendt for knap et par håndfulde speditører, inden han fik Færdselsstyrelsens velsignelse, men anmeldelsen gik på hans kørsel for New Trail ApS, Sæby.

Når engang kurator når til bunds i Drejergårds papir, vil det så vise sig, hvad Told & Skat plus et utal af andre kreditorer, inklusive samfundet i form af Lønmodtagernes Garantifond, kunne være sparet for, hvis Styrelsen og politiet i 2000 havde bremset Johnny Jørgensen i hans hang til vognmandsbranchen.

Forholdt sig passive

Horsens Politi foretog sig tilsyneladende ikke en pind i anledning af FDL´s henvendelse om Drejergård, og Aarhus Politi konstaterede, at der ikke var noget at gøre ved Axelsen/GT – med hensyn til GT fordi de har adresse i en anden politikreds.

Det fik på et tidspunkt Hans Pedersen, FDL til at konstatere, at hvis man vil begå lovbrud, så skal man bare gå uden for sin egen politikreds, for så sker der ingenting.

”Ministeren var ikke klar over de ting, men som vi forklarede hende, så kan det ikke hjælpe, at vi løber panden mod en mur, når vi selv fra branchens side forsøger at rydde op i sagerne,” fortæller Jens Tidemann.

Formanden er godt klar over, at tingene ikke bliver ændret fra den ene dag til den anden.

”Men mødet foregik i en positiv ånd, så jeg håber, vi får hjælp til at komme videre,” pointerer han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078