23948sdkhjf

Ny direktør hos DAF

Søren Johansen er udnævnt til adm. direktør for Aabenraa Lastvognscenter A/S.

Som led i en større omlægning, er der sket et direktørskifte i den danske DAF organisation. Søren Johansen, der i en årrække har været marketingchef hos DAF i Danmark, har netop overtaget posten som administrerende direktør hos Aabenraa Lastvognscenter A/S. Det er et helejet datterselskab af DAF i Holland, og Søren Johansen refererer direkte til hollænderne.

Hidtil har Knud Dyresberg været adm. direktør for både importselskabet DAF Trucks Danmark A/S og de tre datterselskaber, Københavns Lastvognscenter A/S, DAF Aarhus A/S og Aabenraa Lastvognscenter A/S. Selskaberne i København og Århus er nu lukket, og ansvaret for alt salg ligger fremover hos Aabenraa Lastvognscenter A/S.

Sælgerne sidder rundt omkring

»I realiteten er vi nu landets eneste komplette DAF forhandler,« siger Søren Johansen med henvisning til, at de øvrige DAF-sælgere sidder rundt om hos de forskellige værksteder, der er autoriserede til at reparerere og servicere de hollandske lastbiler.

»I hverdagen kommer kunderne ikke til at mærke den store forskel. Hvis en vognmand f.eks. køber en DAF i Odense, så handler han stadig med den lokale DAF-sælger, og han kan også fortsat få bilen serviceret på det autoriserede DAF-værksted.«

Søger nye sælgere

Med den nye struktur er alle danske DAF-sælgere ansat hos Aabenraa Lastvognscenter A/S. Frede Larsen er fortsat salgschef, mens Søren Johansen er øverste chef. I øjeblikket er der tre sælgere i Jylland, to på Sjælland og en på Fyn.

»Men vi er på udkig efter nye sælgere, så der kommer yderligere to både i Jylland og på Sjælland,« siger Søren Johansen, der har følgende forklaring på den nye struktur:

»Hollænderne vil have, at vi skal være større i Danmark, og derfor har de ønsket at få én stor, slagkraftig forhandler, der kan skabe en stor omsætning,« siger den nye direktør, der forventer at sælge omkring 300 nye DAF lastbiler i 2002.

Går modsat de andre

Aabenraa Lastvognscenter A/S deler fortsat adresse på Egelund A33 i Aabenraa med importselskabet DAF Trucks Danmark A/S. Dette selskab er ligeledes et helejet datterselskab af DAF Trucks N.V. i Holland, og her fortsætter Knud Dyresberg som adm. direktør.

Han ser den nye struktur som en styrkelse af den danske DAF organisation, at man nu har samlet alt salg under én hat. Ved at nedlægge importørejede forhandlere, går DAF i modsat retning af f.eks. MAN og Scania, hvor importøren i de seneste år har opkøbt flere forhandlere.

»Kun fremtiden kan vise, hvem der har set rigtigt,« siger Knud Dyresberg, der afviser, at strukturændringen har noget at gøre med organisationens dårlige regnskabstal i de seneste år.

»Vi har fulgt vores budgetter og salg hundrede procent,« understreger direktøren.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062