23948sdkhjf

Møbler forsvandt ud i den blå luft

Drejergård/Thukær har mere til fælles end forfalskningen af arbejdsgivererklæringen. Begges hustruer drev møbelforretninger. Sidstnævnte kørte møbler, og en af kunderne gjorde op med vognmanden, fordi der forsvandt hele paller gods flere gange.

Der er ting, som undrer chauffør Lynge Pedersen, Horsens. Og de forhold har han påpeget over for Horsens Politi. Han kørte for Thukær Transport fra juni 1998 til sidst i oktober samme år. Da han forlod pladsen, stod han med et krav mod sin arbejdsgiver på cirka 70.000 kroner. Det medførte en konkursbegæring mod vognmanden fra Chaufførernes Fagforening, Horsens. Imidlertid nåede Mikael Thukær forinden at anmelde betalingsstandsning.

Lynge Pedersen er ikke den eneste, der har luftet underlige hændelser hos sin tidligere arbejdsgiver. En jysk møbelproducent er heller ikke helt fornøjet med sin tidligere transportør. Det skete mere end én gang, at hans varer forsvandt på underlig vis, mens de var i vognmandens varetægt.

Ryddelige tyveknægte

”Jeg stillede bil og trailer på Sundtorvet i Horsens klokken 20.45 om aftenen, da var den læsset op med møbler. Tidligt næste morgen var køretøjet væk. Det viste sig, at traileren slet ikke var, hvad den gav sig ud for. Pladerne stammede fra en gammel trailer, som stod til ophugning hjemme hos Mikael Thukær. Politiet havde forgæves været der flere gange for at hente pladerne fra den afmeldte trailer,” fortæller Lynge Pedersen.

Og det var den forklaring, han gav politiet i forbindelse med tyveriet. Både trækker og trailer blev dog snart efter fundet igen ved Stilling.

”Møblerne var væk, men mærkeligt nok var alle paller og pallevogn smidt ind i traileren. Politiet lovede i forbindelse med min afhøring, at man ville sende bud, hvis sagen blev opklaret, men jeg har aldrig hørt noget,” fortæller Lynge Pedersen.

Begyndte at undre sig

Møbelfabrikanten fra det jyske, som gerne vil være anonym, fortæller, at han i en periode benyttede Thukær Transport, men det fik en ende.

Det skete nemlig flere gange, at der forsvandt hele paller med møbler, efter de var læsset på bilerne.

”Jeg tænkte, det kan ikke passe. Lagermanden kan selvfølgelig lave fejl, men det var aldrig sket tidligere,” siger producenten.

På et tidspunkt skulle Thukær levere to paller møbler til en forretning. De forsvandt bare, uden at butikspersonalet så noget til dem.

Vognmandens forklaring lød, at han havde læsset dem af.

Så vidt møbelproducenten husker, endte et par af forsvindingsnumrene med anmeldelser til forsikringsselskabet.

”Men vi gjorde ikke mere ud af det. Vi holdt bare op med at bruge vognmanden,” siger han.

Siden har tingene stemt, når møblerne bliver læsset af hos kunden.

Forretningsophør

Mens Kirsten ”Drejergård” Jørgensens møbelforretningen gik op i flammer et par gange, senest sidste år i november måned, lukkede Hanne Thukærs møbelforretning i forbindelse med konkursen.

Både den enkeltmandsejede vognmandsforretning og møbelhuset blev drevet fra adressen Oudrupgårdsvej 19, Hovedgård ved Horsens, som er et gammelt mejeri.

Bygningen blev sat på tvangsauktion. Den indbragte 990.000 kroner. Af dem inkasserede Nykredit 697.098,14 kroner og BG Bank 260.000 kroner.

De sidste 32.901,86 kroner gik i boets slunkne pengekasse.

Kriminalpolitiet i Horsens kan i øvrigt fortælle, at man endnu ikke er til bunds i brandårsagen hos Drejergård, men der arbejdes stadig på sagen.

Læs tillige: ”Thukær Transport led en sej død,” og ”Boet var en stor rodebunke.”

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078