23948sdkhjf

Nopa har standset betalingerne

Ejerne håber på et hurtigt salg.

En af landets kendte vognfabrikker, Nopa A/S i Stokkemarke på Lolland, standsede i går betalingerne.

Efter fire år med driftsoverskud har det seneste regnskabsår givet et betydeligt negativt resultat, som endnu ikke er offentliggjort. Men direktør Peder Poulsen kalder det “et pænt stort minus”. Det store minus sammenholdt med en stor lagerbinding har gjort det umuligt for de to ejere og direktører, Peder Poulsen og Bjarne Tolstrup at fortsætte driften.

»I de seneste hektiske uger har vi forsøgt at få tilført yderligere kapital med henblik på at fortsætte driften, men det er desværre ikke lykkedes,« siger Peder Poulsen.

»Markedet er presset og konkurrencepræget, og vi har været tvunget til at tage meget brugt ind og samtidig producere til lager. Det er gået ud over likviditeten, og vi har jo aldrig haft den store pengetank,« tilføjer han.

Hurtigt salg

Peder Poulsen oplyser, at man forhandler med interesserede, danske købere, og han forventer et hurtigt salg.

»Der lægges op til, at virksomheden delvis kan fortsætte i eget regi, så der kan bevares nogle arbejdspladser,« siger Peder Poulsen. Nopa A/S beskæftiger ca. 50 medarbejdere.

Nopa A/S ejer 75 % af aktierne i den lettiske virksomhed Sia Nopa, mens resten ejes af en lettisk kompagnon. Peder Poulsen oplyser, at det endnu ikke er afklaret, hvad der sker med Sia Nopa.

Efter nogle turbulente år overtog Bjarne Tolstrup sammen med lokale investorer den traditionsrige vognfabrik i Stokkemarke i 1991. I slutningen af 90’erne blev Peder Poulsen medejer, efter at have været ansat i halvandet år. De to direktører ejer virksomheden på fifty-fifty basis.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063