23948sdkhjf

Blokvognsfolket mødtes på Fyn

Dialog om de komplicerede regler. Det er ifølge fuldmægtig Hans Skat, DTL, nøgleordret, når de tunge og lange transporter skal på vejen, og diskussionen udeblev da heller ikke under seminaret på Fyn i lørdags.

Der er to forhold ved blokvognstransporter, som kan være svære at håndtere. Det er synet af køretøjerne og tilladelserne til selve transporterne.

I lørdags blev de to emner da også diskuteret godt og grundigt ved et seminar for blokvognmænd fra DTL´s ERFA gruppe og deres chauffører.

Her var også to repræsentanter fra Færdselspolitiet til stede for at fortælle om deres syn på tingene.

”Det er vigtigt, at der er en dialog mellem politiet og os om, hvad det er, de kontrollerer - af sikkerhedsmæssige hensyn. Det kan få vognmændene og chaufførerne til at spørge: har vi orden i alt det her? Og det betyder, at de seriøse vognmænd siger: lad os lige kontrollere tingene igen,” siger fuldmægtig Hans Skat, DTL.

To svage punkter

Hans Skat mener, at det kan være svært for en blokvognmand at finde ud af tilladelsessystemet til transporterne. Ikke mindst fordi reglerne tolkes forskelligt i de forskellige politikredse.

”Det er tilfælde, hvor en vognmand et sted i landet får en ordre ind fra en kunde, som gerne vil have ham til at køre. Det kan bare ikke lade sig gøre, fordi vognmanden ikke kan få tilladelsen i sin politikreds. Det kan kunden ikke forstå, og han ringer til en anden vognmand, som godt kan få tilladelsen, fordi han bor i en anden politikreds,” fortæller Hans Skat.

Derfor blev det også understreget på seminaret, at blokvognmændene ønsker, at reglerne administreres ens af politiet over hele landet.

Årlig begivenhed

Sidste år afholdt Færdselspolitiet en kran-blokvognskontrol, som gav genlyd på grund af det for branchen noget belastende resultat. Det blev der da også snakket en del om på Fyn.

”Men seminaret er en årligt tilbagevendende begivenhed, og Rigspolitiets Færdselsafdeling har været med nogle gange tidligere for at komme med oplæg til diskussionen,” fortæller DTL fuldmægtigen.

Bedre transportører

Politiet kan fra deres side af bordet forklare vognmænd og chauffører, hvad der skal være i bilerne, om tilladelser, syn og klassificering.

”Det kan gøre brugerne af de komplicerede regler bedre. De er ikke nemme at forstå, og vi har da også skrevet en ny bekendtgørelse, der ligger i Færdselsstyrelsen, med forenklede regler, som er mere tidssvarende og derfor nemmere at få til at fungere. Det kan samtidig højne trafiksikkerheden,” mener Hans Skat.

Når der er faldet ro over tingene i Styrelsen, håber han, at DTL også kan få en dialog i gang med myndigheden om forslaget.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078