23948sdkhjf

Buschauffør kørte med forfalsket skive

Udover at vejret var godt, så var der ikke så meget at glæde sig over ved vinterens anden turistbuskontrol ved Frøslev og Oksevejen. Fra kontrolstedet i Rødby blæser lidt mildere vinde. Endelig var Færdselspolitiet også ude at tjekke busser ved Støvring.

Efter kontrollen af turistbusser fra skisportsstederne forrige søndag blev der uddelt både ros og skulderklap til branchen. Nu er det tilsyneladende tid at tage armene ned igen, for resultat fra i søndags er knap så godt.

”Der var ni overtrædelser af køre-hviletid, og de tre var endog meget grove. Den ene medfører tillige en straffelovsovertrædelse, fordi der var skrevet et falsk navn på skiven. Det kan give op til syv dages hæfte,” fortæller politiassistent Christian Møller, Rigspolitiets Færdselsafdeling København.

Samme tid og sted

Også denne gang ledede Christian Møller tropperne ved de to kontrolsteder ved den tyske grænse, mens det var hans kollega fra hovedstaden, vicepolitikommissær Carl Peter Frederiksen, der holdt kontrol i Rødby.

Christian Møller fortæller, at især en midtjysk turistvognmands køretøjer gjorde sig bemærkede i det sønderjyske.

”Der blev stoppet 55 køretøjer og optaget 35 rapporter. Fire køretøjer blev indkaldt til syn, og der blev givet samme antal køreforbud. De to på grund af køre-hviletid. Én chauffør manglede tilladelsen, og en bus havde så graverende fejl og mangler, at den måtte blive holdende,” fortæller Christian Møller.

Ved optælling kunne han konstatere, at der var 23 overtrædelser på grund af den tekniske stand og fejl og mangler.

Svensk chauffør

Vicepolitikommissær Carl Peter Frederiksen betegner dagen i Rødby som rolig uden de helt store sager.

”Det var en helt almindelig buskontrol uden de store ting. Der blev stoppet 48 busser og optaget 16 rapporter. Der var lidt køre-hviletidssager og nogle manglende attester, fortæller Carl Peter Frederiksen.

Dog blev der stoppet en dansk bus med en svensk chauffør med ditto kørekort, og efter reglerne må det ikke passere i Danmark - endnu, fordi der her i landet blandt andet stilles skrappere helbredsmæssige krav til turist- og taxachauffører.

Dansk kort

Det betyder, at hvis der skal sidde en udenlandsk chauffør i dansk registrerede taxa og bus, så skal han være i besiddelse af et dansk kørekort. Nu er der udsigt til, at reglerne ændres, så EU-landene gensidigt anerkender hinandens kørekort.

Men ifølge Kirsten Boelsen, Færdselsstyrelsen, skal man ikke forvente, at Danmark vil slække på kravet til helbredsundersøgelsen og den rene straffeattest til chauffører bag et bus- eller et taxarat.

Hvordan tingene strikkes sammen afgøres i løbet af året.

Bilassistent på arbejde

I løbet af søndagen blev der på de tre kontrolsteder Padborg, Rødby og Støvring vinket 113 busser ind. Der blev optaget 57 rapporter med 77 forseelser.

Det var alene ved den dansk/tyske grænse, at politiet havde assistance for Statens Bilinspektion, som nåede at tjekke 20 køretøjer. Det udløste 10 rapporter og fire synsindkaldelser.

Udover tekniske mangler, nedslidte dæk, manglende spejle eller forkert indstilling af ditto, kunne myndighederne også konstatere nødudgange, der var spærret af skiudstyr, kartonvis af sodavand og øl. Endelig var ildsklukkerne også i flere tilfælde tildækket af bagage.

Samlet kontrol

Tekniske fejl/mangler: 23

Synsindkaldelse: 4

Køre-/hviletid: 15

Fejl kontrolapparat: 9

(Erhvervs)kørekort ej erhvervet: 2

Andre forseelser: 23

Straffelovsovertrædelser: 1

Køreforbud: 4

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062