23948sdkhjf

Chaufførformand: Hvem må køre med gods i Danmark?

Johnny Schytt-Nielsen, formand for Chaufførernes Fagforening i Aabenraa vil gerne vide, om det kan have sin rigtighed, at lastbiler, der er indregistreret i Luxemburg med tyske chauffører, frit må køre gods inden for Danmarks grænser.

”Når mine chauffører ser, at der bliver flyttet gods inden for landets grænser med biler fra et andet EU-land og chauffører fra et tredje, så vil de have et svar på, om det er lovligt. Det samme vil en vognmand, som har henvendt sig til mig. Selv om det er en katastrofe, hvis indenrigstransporterne er legale, så skal svaret frem, for så kan de danske chauffører lige så godt finde sig et andet arbejde,” siger formand Johnny Schytt-Nielsen, Chaufførernes Fagforening i Aabenraa.

Nu har formanden så sendt et brev til direktør Carsten Falk Hansen, Færdselsstyrelsen.

Overskriften i brevet lyder: ”Indenrigstransport DK – lastbiler indregistreret i andet EU medlemsland end DK.”

Formanden skriver blandt andet: ”På baggrund af en henvendelse fra en af områdets større vognmandsforretninger fra henholdsvis virksomhedens ejer samt tillidsrepræsentant, fremsender afdelingen til Færdselsstyrelsen følgende spørgsmål:

Er det tilladt en transportvirksomhed fra Luxemburg med Luxemburg indregistrerede lastvogne bemandede med tyske chauffører at udføre indenrigstransporter i Danmark?”

Johnny Schytt-Nielsen beskriver også i sin henvendelse til Styrelsen, hvilke faste ruter inden for Danmarks grænser der køres på.

Ifølge formanden bød vognmanden på kørslen, men kunne konstatere, at han slet ikke kunne være med, de bilerne fra Luxemburg kom på banen.

”Jeg har skrevet på godt dansk, og jeg forventer at få et svar på samme sprog. På et tidspunkt ringede jeg til Færdselsstyrelsen med problemet, og jeg snakkede med en sød og venlig fuldmægtig. Jeg fattede bare ikke en brik af, hvad hun sagde, så nu vil jeg have et ordentligt svar,” pointerer Johnny Schytt-Nielsen.

Vi følger op med svaret senere.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079