23948sdkhjf

"Speditører" i Armani-habitter glemte at betale

Kreditorerne har nok svært ved at se det morsomme i sagen, men det er grotesk, at folkene fra Gorba Spedition på det nærmeste sad i deres Armani habitter og nød det ubetalte smørrebrød med udsigten til lejede grønne planter. Samtidig kunne de snakke i et utal af telefoner, som Telecom sponserede.

Med lidt kreativ tænkning lykkedes det ifølge anklager Annette Krogsgaard tre af de seks tiltalte ved domsmandsretten i Odense at leve livet på andres regning i en periode på et halvt års tid.

De tre tiltalte, Søren Damgaard Brøner, Henrik Jensen og Bent "Overarm" Jacobsen er alle involveret i bedragerierne mod utallige samarbejdspartnere hos Gorba Spedition.

Kreditorerne har ikke set en krone for de udskejelser, de lagde kredit til. Det gælder blandt andet grønne planter, mobiltelefoner, kontorinventar, dyre habitter, sko og smørrebrød, som blev leveret til Gorba.

Grønt miljø

Blomster skaber miljø. Det blev man ifølge forklaringen enige om hos Gorba. Det synspunkt kostede Deco Plant A/S, Galten, 10.239 kroner. Deco leverede blomster, og selv om der ikke var travlhed på Gorbas kontor, skulle leverandøren også passe planterne via en sevicekontrakt.

"Efter jeg havde diskuteret det med Bent og Henrik, lavede vi en leasingkontrakt på seks beplantninger, som Deco også skulle passe og pleje," fortalte Søren Damgaard Brøner. Han kendte i øvrigt folkene hos Deco i forvejen.

Til politiet forklarede han sidste år under et forhør: "Det var Bent, der fik ideen, og jeg skulle skaffe planterne, fordi jeg kender Deco."

Annette Krogsgaard bad han uddybe, hvorfor han nu havde ændret forklaring.

"Det ved jeg ikke, men det var min ide. Et par måneder efter at vi fik blomsterne, begynder Deco at ringe og ville have penge. Det blev aftalt, at de selv skulle hente dem, men om det blev gjort, ved jeg ikke. Blomsterne var på kontoret, da jeg var der sidste gang," svarede Søren Damgaard Brøner.

Samme fremgangsmåde

Søren Damgaard Brøner er den eneste af de tre, som indtil nu foran dommen er konfronteret med politifuldmægtig Annette Krogsgaard nærgående spørgsmål.

Og gang på gang ændrer han forklaring i forhold til det, han fortalte politiet efter sin anholdelse. Ifølge politirapporterne på de enkelte forhold udarbejdet juli sidste år, hvor Søren Damgaard Brøner erkender bedrageriet:

"Det var Bent "Overarm", der bad mig bestille kildevandskøleren og kaffemaskinen fra Cafax (7.903,11 kroner). Det var Bent, der udfærdigede sedlen over de effekter, der skulle købes hos Sapa Kontormontering (27.270,99 kroner), og det var Bent, som satte Henrik til at tømme Gorbas lokaler. Jeg blev af Bent bedt om at købe telefonerne hos Telecom Center (24.148,15 kroner, og jeg fik en seddel over, hvad jeg skulle købe. Det var Bent, der bad mig om at leje fire computere, to printere og et køleskab hos L´easy (66.261 kroner). Bent bad mig oprette kontoen hos Silvan Byggemarked. Det var Bent, som sagde, at vi skulle oprette en konto hos Inspiration, fordi han skulle bruge noget fra forretningen."

De to sidste steder blev kontoen aldrig benyttet.

Skiftet synspunkt

Et er så, hvad Søren Damgaard Brøner forklarede politiet sidste år, noget helt andet er, hvad han forklarer under møderne i Retten.

Nu er beslutningerne enten taget i fællesskab - eller af ham efter ordre fra Henrik Jensen, som reelt ejede Gorba Spedition.

I mange tilfælde erkender tiltalte, at det nok skal passe, at han har forklaret noget helt andet til politiet, end han nu gør i Retten, men det skyldes, at han har tænkt over tingene - eller at politiet har misforstået hans forklaringer. Kort sagt frikender Søren Damgaard Brøner gang på gang Bent "Overarm" som ansvarlig for bedrageriet.

Klædt på fra top til tå

I februar sidste år besluttede man sig i Gorba Spedition for at blive uniformeret. Turen gik til Mr. Isaksen, Odense - samlet regning for fire bælter, fire par sko, fire slips, fire skjorter og fire habitter af mærket Armani/Hugo Boss lød på 39.283 kroner.

"Bent bad mig oprette uniformsaftalen hos Isaksen, og jeg havde en seddel med i forretningen samt en rekvisition." Sådan lød Søren Damgaard Brøners forklaring til politiet sidste år.

Syv måneder senere i Retten: "Jeg kan ikke huske, hvem der gav mig besked på at oprette uniformsaftalen, men jeg henter varerne af to gange. Jeg tror, vi fik tøjet, fordi Bent syntes, det var bedre at komme velklædt, når vi skulle ud til kunderne. Jeg kan ikke erindre, at jeg har set Bent i noget af tøjet."

Fik sulten stillet

Ubetalt højt belagt smørrebrød for 3.644,50 kroner fra Favoritten Smørrebrød, Odense, er et af de mere kuriøse bedrageriforhold. Søren Damgaard Brøners forklaring til politiet: "Det var på opfordring af Bent, at jeg lavede en kreditaftale med Favoritten. Jeg afhentede blandt andet 60 stykker smørrebrød, som jeg afleverede til Bent. I forretningen underskrev jeg mig Henrik Jensen."

I Retten kunne tiltalte så føje til, at han selv fik 70 stykker smørrebrød, som var menuen på en festlig aften med vennerne i lånte lokaler.

"Det er lige meget, hvem der deltog. Jeg fik ikke lov til det af Henrik. Det er bare noget, jeg gør. Jeg tror, aftalen med Favoritten kom i stand, fordi vi fik noget smørrebrød en aften på Gorbas kontor. Da forretningen afleverer det, tilbyder man selv en kreditaftale," forklarede Søren Damgaard Brøner.

Ny tiltalt i stolen

Næste retsmøde er i dag, hvor Søren Damgaard Brøner skal i skranken for sidste gang og forklare sig vedrørende de resterende bedrageritiltaler, som involverer ham. Det forventes, at anklageren når så langt, at Henrik Jensen også kommer i den varme stol for at svare på nærgående spørgsmål.

Om han så har lige så dårlig en hukommelse er uvist, men han har flere gang måttet lægge ører til lidet flatterende betegnelser som mongol og fantast på de båndede samtaler mellem Bent "Overarm" Jacobsen og Søren Damgaard Brøner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063