23948sdkhjf

Vognmand fik økonomisk øretæve

Børge Pedersen, Abildå, inkasserede forleden ved Arbejdsretten en regning på 450.000 kroner. Trods overenskomst med Kristelig Fagforening har han ikke indbetalt én krone i pension til mindst 34 chauffører. Andre fagforeninger kender også vognmandens manglende betalingslyst.

375.000 kroner i erstatning til 34 chauffører for manglende indbetalinger til deres pension og 75.000 kroner i bod til Kristelig Fagforening. Det var Arbejdsrettens dom over Børge Pedersen Transport A/S, Abildå i Vestjylland.

I 1998 indgik han overenskomst med fagforeningen og blev medlem af Kristelig Arbejdsgiverforening. Alligevel er der på intet tidspunkt indbetalt penge til pensionen.

Børge Pedersens vrangvilje mod at slippe kronerne udløste så den straf, at han efter et hovedbestyrelsesmøde i arbejdsgiverforeningen sidste år i november blev smidt uden for døren. Man frabad sig simpelthen at have ham til at stå på medlemslisten.

Truer med konkurs

Hos Kristelig Fagforening har man besluttet sig for, at hvis vognmanden ikke finder pengene frem inden betalingsfristens udløb 24. januar, vil man indgive konkursbegæring mod firmaet. Så er medlemmerne sikret gennem Lønmodtagernes Garantifond.

Landsformand Mogens Stig Nielsen, Kristelig Fagforening synes heller ikke, at en vognmand med den moral ligefrem pynter i vognmandsbranchen.

”Det kan godt ske, at han vil forsøge at få sagen behandlet igen, men det får han ikke noget ud af, når han har misligholdt overenskomsten,” pointerer formanden.

Børge Pedersen ”glemte” i øvrigt at møde frem ved de berammede møder i Arbejdsretten 3. og 10. januar.

Velkendt i branchen

Hos Chaufførernes Fagforening i både Herning og Holstebro kender man også Børge Pedersen, der i branchen går under øgenavnet Børge "Op og Ned" på grund af flere konkurser.

I Herning går man og venter på at se 12.000 kroner til et medlem – også for manglende pension. Tidligere har afdelingen haft flere andre sager af lignende karakter.

Formand Jørgen Overgaard, Chaufførernes Fagforening Holstebro, har også et godt kendskab til Børge Pedersen Transport A/S, men han har ikke været i økonomisk slagsmål med vognmanden, siden han meldte sig under fanerne hos Kristelig Arbejdsgiverforening.

Advarede mod ansættelse

Formanden frabad sig også på et tidspunkt, at hans medlemmer tog arbejde i Abildå. Der er dog p.t. en enkelt eksportchauffør fra Holstebro hos firmaet nu.

Børge Pedersen har 22 tilladelser. Hos Færdselsstyrelsen har man endnu ikke hørt om dommen, men man vil forholde sig til den – og eventuelle sanktioner, når man får papir på forholdet.

Kristelig Fagforening vil rette henvendelse til Styrelsen for at forsøge at få tilladelserne hentet hjem.

Lastbil Magasinet følger op på sagen i morgen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079