23948sdkhjf

Advarsel efter arbejdsulykke

Efter en alvorlig arbejdsulykke, hvor en chauffør fik ambuteret et ben og læderet en fod, indskærper Arbejdstilsynet nu sikkerhedsforanstaltningerne for saltspredere.

Ulykken, der er omtalt på DTL's hjemmeside, skete, da en saltspreder (Epoke SW 3510) skulle tømmes. Chaufføren satte den tilsyneladende i gang for at tømme den for salt efter endt arbejde. Samtidig kravlede han op i saltsprederens beholder for at sparke nogle saltklumper i stykker og gled ned i bunden af saltsprederen, hvor hans ene ben blev fanget af den aksel, der knuser saltklumperne inden aflæsning. Først efter en halv time blev han reddet op af sprederen med et ambuteret ben.

DTL oplyser, at leverandøren af saltsprederen har forsynet den med en afskærmning/sikkerhedsnet over saltbeholderen for at sikre, at personer ikke kan kravle ned i den under aflæsning og derved komme i klemme ved knuseaksler, snegle, transportbånd og lignende, der er anbragt i bunden. Men det sikkerhedsnet var fjernet for at lette læsningen.

Husk afskærmning

Arbejdstilsynet slår fast, at ulykken lige så vel kunne være sket med andre saltspredere uden afskærmning eller sikkerhedsnet. Arbejdstilsynet gør opmærksom på, at saltspredere af denne type skal være indrettet således, at der ikke er risiko for, at de ansatte kan komme i kontakt med bevægelige maskindele under arbejdet. Det kan medføre politianmeldelse, hvis Arbejdstilsynet konstaterer, at der bruges saltspredere, hvor afskærmning/ sikkerhedsnet er demonteret.

Arbejdstilsynet gør også opmærksom på, at personer ikke må demontere afskærmning eller sikkerhedsnet for at kravle ned i denne type saltspredere for at rengøre, vedligeholde eller reparere den, medmindre den er slukket, oplyser DTL på foreningens hjemmeside.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063