23948sdkhjf

Staten betaler omkostninger i prøvepladesag

Direktør Frede Lund, Lundimex, slap for at betale sagsomkostningerne i prøvepladesagen.

Ifølge en udskrift fra retsbogen slipper direktør Frede Lund fra Lundimex alligevel for at betale sagsomkostningerne, efter at Retten i Gråsten 7. januar satte punktum i prøvepladesagen med en delvis frifindelse til direktøren i form af en advarsel for at køre fra grænsen til Hermesvej, Padborg, på tyske prøveskilte.

Efter domsafsigelsen forventede både Frede Lund og hans forsvarer, advokat Niels Erik Nielsen, Gråsten, at betalingen af omkostningerne ville ende på bordet hos Lundimex.

I dommens præmisser fastslår dommer Lilian Hindborg:

”Rettens fastsatte salær på 1.000 kroner med tillæg af moms til den beskikkede forsvarer, advokat Niels Erik Nielsen, hvilket beløb efter sagens omstændigheder og karakter udredes endeligt af statskassen.”

De særlige forhold

Lilian Hindborg påpeger i dommen, ”at efter de foreliggende omstændigheder og sagens beskaffenhed, mener retten, at sagen egner sig til afgørelse ved en advarsel.”

Hun pointerer samtidig, at det først var langt senere end Schengens ikrafttrædelse, at Frede Lund fik den aftale med Grænsepolitiet, at det er legalt at køre op til politiets adresse på Toldbodvej, Padborg, og skifte fra tyske til dansk prøveskilte.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062