23948sdkhjf

Michael Svane advarer mod vikarbureau

Erika Shipping har flere gange i dagspressen annonceret efter chauffører. Nu påstår manden bag, at firmaet drives fra Spanien og derfor ikke skal have danske tilladelser. Men firmaet opererer også i Padborg-området, og firmaadressen er tilsyneladende et sommerhus i Sønderjylland.

”Det tegner til at være lidt af et slibrigt foretagende, som jeg må tage afstand fra”.

Sådan siger ordførende direktør Michael Svane, DTL, når han skal sætte ord på den afvisende holdning fra manden bag Erika Shipping, Jørgen Steffensen, samt oplysningen om at skattemyndighederne i Broager Kommune nu vil kigge nærmere på mandens gøren og laden, fordi der er ting, som ikke helt stemmer.

Det skal siges på forhånd, at Jørgen Steffensen over for Lastbil Magasinet ikke vil kommentere på, hvad firmaet foretager sig. Kun at han driver sit vikarbureau fra Spanien, og det finder han i øvrigt helt legalt.

Ukendt foretagende

Erika Shipping figurerer ikke på listen over de ti godkendte, danske vikarbureauer, og umiddelbart kan overassistent i Færdselsstyrelsen Lotte Foss heller ikke finde hverken noget på firmaet eller på personen Jørgen Steffensen, som tyder på, at der er ansøgt om lovliggørelse i forhold til myndighederne.

Trods et ihærdigt gravearbejde lykkedes det heller ikke i noget register at finde et CVR-nummer på Erika. Ad flere omgange har Erika Shipping i dagspressen søgt chauffører. En kontrolopringning godtgør, at det, Erika skal bruge, er beifahrere og afløsere, og at kundekredsen er en lang række unavngivne danske vognmænd. En person ved navn John hos Erika oplyser desuden, at der betales tarifmæssig løn.

To numre på programmet

I avisannoncerne står kun, at Erika Shipping søger chauffører. Henvendelse kan ske på telefonnummer 20.162930.

En opringning til oplysningen godtgør, at nummeret tilhører Erika Shipping, Lunden 1, 6310 Broager, men man kan samtidig oplyse, at telefonens indehaver er Jørgen Steffensen på samme adresse. Der er i øvrigt også et andet nummer på Lunden 1, som tilhører samme person: 74.441820.

Via vurderingsoplysningen kan det påvises, at Lunden 1 er et sommerhus, ejet af Britta Steffensen. Huset har en ejendomsværdi på 750.000 kroner og en grundværdi på 185.900 kroner.

Forundring

Hos teknisk forvaltning i Broager Kommune undrer man sig såre over oplysningerne. Dels er der ikke tale om et helårshus, og dels var man ikke klar over, at der blev drevet virksomhed fra stedet, hvilket også strider mod reglerne.

Forvaltningen vil nu sammen med kommunens skattemyndigheder undersøge, hvad der egentlig er gang i. Told & Skat vil uden tvivl interessere sig en hel del for, hvor tilbageholdt kildeskat og bidrag fra danske chauffører havner.

Om Britta og Jørgen Steffensen også kan findes på en anden, dansk lokalitet, det vil kommunen så ikke oplyse om, da der er adressebeskyttelse på personerne.

Advarer mod Erika

”Det lyder til, at firmaet hører til de alternative, og jeg vil gerne benytte lejligheden til at meddele vore medlemmer, at skal de bruge vikarer, så skal de benytte dem fra de danske bureauer. Det betyder for det første, at man kun entrerer med de legale. Og for det andet, at man er påpasselig med, hvem man benytter,” pointerer Michael Svane.

Nu vil DTL kigge nærmere på forholdene hos Erika Shipping og tage en drøftelse med Færdselsstyrelsen om forholdene.

En anden kilde, Peter Hansen oplyser i øvrigt, at selv om Jørgen Steffensen påstår, at han driver Erika Shipping fra Spanien, så er han altså tillige at finde i Padborg-området.

I går ansøgte Peter Hansen nemlig om job hos Erika, hvor Jørgen Steffensen oplyste, at han havde forladt kontoret til fyraften, men de kunne mødes i dag.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064