La Cima kreditorer får økonomisk bet
Cirka 100 kreditorer står til en økonomisk bet i en eller anden størrelse efter La Cimas konkurs. Udover det har 19 tidligere medarbejdere krav med boet. Penge som de danske skatteydere skal at være med til at betale via Lønmodtagernes Garantifond.
17.017.518,12 kroner er pist væk efter knap et års drift på Nattergalevej. Aktiverne hos La Cima ApS er til at få øje på. De beløber sig til 22.050 kroner.
Tallene og forklaringen fremgår af kurator, advokat Sten Møllers to boopgørelser dateret henholdsvis 27. juli og 10. december 2001.
Det skal så lige nævnes, at der på nuværende tidspunkt ikke er sat navn på kreditorerne. Det hænger blandt andet sammen med det rod, som var i regnskaberne efter konkursen, beslaglæggelsen af materiale samt den verserende straffesag med personkredsen i La Cima og tilknyttede firmaer.
Forslår som en skrædder...
En alvorlig økonomisk lærestreg uden udsigt til to ører i dividende. Det er de kolde, kontante facts, som kreditorerne kan se frem til, også selv om udestående fordringer ikke er endeligt opgjort. Pengekassen blev nemlig efterladt gabende tom på Nattergalevej i Langeskov, og kronerne for salget af aktiver ligner en vittighed.
La Cima ejede fem computere, som tidligere var beslaglagt af politiet. De er nu i kurators besiddelse.
"Der er tvist om ejendomsretten til maskinerne, men det er kurators opfattelse, at tre eller fire af maskinerne er ubehæftede. De medtages til en værdi af 10.000 kroner," hedder det i kurators opgørelse.
Hertil kommer 5.000 kroner fra salget af et fastmonteret telefonanlæg.
I småtingsafdelingen
"Bortset fra en enkelt fotokopimaskine, hvortil ejendomsretten er omtvistet, er effekterne/det øvrige kontorudstyr behæftet med ejendomsforhold eller leasede og er tilbageleveret, bortset fra nogle få effekter til en anslået værdi på 5.000 kroner," lyder det i Sten Møllers opgørelse.
Endelig kom der 2.050 kroner på kurators bord fra salget af en Peugoeot 309 årgang 1987, som blev solgt på auktion.
Mens en BMW 525 har været behæftet med et gyldigt ejendomsforhold og er tilbageleveret.
Fra en hånd til en anden
H L Trading A/S blev stiftet 1. oktober 2000 af Lene Hansen, Langeskov. 27. november 2001 kom det under konkursbehandling.
Da selskabet blev stiftet, sad Bent Nymand Kristensen i bestyrelsen, men han trak sig 1. januar 2001. Nu påpeger kurator, at La Cima tilsyneladende har overført 370.000 kroner til H L, uden at der er tegn på, at der er kommet en ydelse den modsatte vej for pengene.
Det er konstateret, at konkursboet i januar 2001 har betalt 370.000 kroner uden modydelse, og der er derfor muligvis tale om et lån.
Om der er tale om et lån eller ej, det kan faktisk være underordnet, for der var ingen midler i H L Trading ved lukningen.
Omstødelige dispositioner
Advokat Sten Møller pointerer desuden, at der er foretaget omfattende fakturabelåning, og i et vist omfang afgivet transport i fakturaerne. Han havde i december sidste år ikke overblik over, om der var tale om omstødelige forhold, og skriver derfor:
"Politiet efterforsker i øjeblikket en mistanke om bedrageri i forhold til blandt andet et finansieringsselskab, hvor der er mistanke om, at selskabet er bedraget for meget store beløb. Ifølge det oplyste er de udbetalte beløb overført til blandt andet udenlandske selskaber, hvilket politiets undersøgelser forhåbentligt vil afdække."
Kurator har så ikke taget stilling til, hvem der kan få del i pengene, hvis de kommer for dagens lys:
Det er uafklaret, om eventuelle midler tilfalder finansieringsselskabet eller boet, eller om der bliver tale om konfiskation til fordel for Statskassen.
Læs også artiklerne "La Cima levede af Peter Hornbæk" og La Cima hus på tvangsauktion".