23948sdkhjf

Ifølge loven skal der gribes ind mod MKJ Handel

Ifølge et brev fra en fuldmægtig i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen bliver det svært for styrelsen at vaske hænder i sagen om MKJ Handel ApS.

Siden 1997 har revisoren hos MKJ Handel ApS, Kolding, påpeget i årsregnskabet: ”Selskabet har tabt sin kapital, hvorfor vi må tage forbehold for fortsat drift.”

Siden 1997 har der i årsregnskabet været skyldig gæld til MWST (tysk moms). I alle regnskaberne påpeger revisoren: ”Det er efter vor opfattelse ansvarspådragende.”

I 1997, 1999 og 2000 blev regnskaberne indleveret for sent.

År efter år

I forbindelse med boksepromotor Mogens Palles for sent indleverede regnskaber udtalte direktør i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, Ole Blöndal 10. oktober til Jyllands Posten:

”Når en sag kommer så vidt, er det mest almindelige, at der ikke er penge i selskabet. Men er der kapital, vil skifteretten typisk give indehaveren lov til at reetablere selskabet, med mindre det er en hyppig anvendt manøvre. Har man været i situationen inden for de seneste fem år, så skal selskabet opløses.”

For sent indleveret regnskab i tre ud af fire år skulle derfor alene være tilstrækkeligt til, at styrelsen griber ind over for MKJ Handel ApS.

Styrelsens brev

Lastbil Magasinet ligger inde med et brev fra fuldmægtig Lars Bunch, Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, hvor han indledningsvis påpeger styrelsens ansvar i henhold til årsregnskabslovens paragraf 63c, stk. 1:

”Erhvervs- og Selskabsstyrelsen skal foretage en stikprøvevis udtagelse og undersøgelse af modtagne årsregnskaber, koncernregnskaber, årsberetninger og de hertil hørende revisionspåtegninger for at konstatere åbenbare overtrædelser af bestemmelser i eller i henhold til denne lov, aktieselskabsloven, anpartsselskabsloven, lov om erhvervsdrivende fonde eller bogføringsloven.”

Andre kontrolmuligheder

Her stopper styrelsens pligter ikke. Det hedder videre i brevet, frit citeret og sammenskrevet, blandt andet:

”Styrelsen kan desuden på anden måde udtage og undersøge regnskaber. Dette kan komme på tale, når styrelsen konstaterer revisionsforbehold eller relevante mangler i revisorpåtegninger. Udtagelse kan også komme på tale i regnskabet, hvor styrelsen i forbindelse med tidligere års regnskaber har konstateret mangler, eller hvis styrelsen bliver opmærksom på overtrædelser i pågældende årsregnskab.”

Påfølgende kan vi så konstatere, at styrelsen hverken har været opmærksom på revisorpåtegninger eller påpegede ansvarspådragende forhold, negativ egenkapital i fire år eller tre for sent indleverede regnskaber i fire år fra MKJ Handels side.

Vi kontaktede i går direktør Ole Blöndal, Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. Læs mere om det i dagens anden artikel: "Svar om MKJ Handel trækker ud"

Op til politiet

I går blev mandagens artikler pr. mail sendt til erhvervsminister Ole Stavad (S) og de to medlemmer af folketingets erhvervsudvalg, Ole Sohn (SF) og Frank Aaen (Enhedslisten).

Vi har dog ikke hørt fra politikerne endnu, men dagens artikler fra hjemmesiden vil gå samme vej. Mandagens artikler blev desuden faxet til kriminalpolitiet i politiet i Kolding.

I Færdselsstyrelsen påpeger man nemlig, at den slags forhold er det op til politiet at efterforske, fordi styrelsen ikke kan gribe ind i forhold til MKJ´s lejede, tyske trækkere, da selskabet ikke har vognmandstilladelser her i landet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078