23948sdkhjf

Lastbiler stødte sammen i tunnel

Mindst 10 mennesker omkom i går formiddags ved en ulykke i alpetunnelen Skt. Gotthard i Schweiz.

Ulykken skete klokken 9.45, da to lastbiler stødte sammen i den sydlige del af tunnelen. Begge køretøjer brød i brand, og efter et par minutter kom det til en kraftig eksplosion. Kort efter var der ild på en strækning på over 100 meter.

Den ene lastbil var læsset med bildæk, mens den anden kørte med isoleringsmaterialer. Bilernes last udviklede en kraftig, giftig røg, der var med til at vanskeliggøre redningsarbejdet.

Chaufføren i den ene lastbil omkom ved ulykken, mens den anden var i stand til at forsøge at stoppe trafikken i tunnelen. Den chauffør, der overlevede, var på vej mod syd. Han fortalte, ifølge det schweiziske dagblad Neue Züricher Zeitung, at han var blevet ramt af den modkørende lastbil. Chaufføren mener, at den modkørende lastbil er stødt ind i tunnelvæggen, og at chaufføren er blevet klemt ihjel i førerhuset.

Alternativ rute

Ca. 200 køretøjer befandt sig i tunnelen, da ulykken skete. De køretøjer, der kom fra nord, kunne nå at vende og køre tilbage, mens passagererne i bilerne, der kom fra syd, i første omgang måtte forlade tunnelen til fods.

Skt. Gotthard tunnelen, der åbnede i 1980, er 17 km lang. 19.000 biler kører igennem om dagen.

Ifølge Neue Züricher Zeitung ventes det, at tunnelen vil være lukket i flere dage, måske uger. ITD oplyser, at den gennemgående rute i nord/syd trafikken nu går via Basel, Zürich, Chur, San Bernadino-tunnelen, Bellinzona til Chiasso.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063