23948sdkhjf

Anklager fik medhold

Da sagen mod de 14 tidligere Combus chauffører i maj blev behandlet ved Retten i Aalborg, bad dommeren på anklagerens foranledning om at få en udtalelse fra Færdselsstyrelsen. Den foreligger nu og understøtter anklageskriftet.

14 tidligere chauffører hos det nu afhændede, statslige busselskab Combus, Aalborg, står svagere, når deres sag igen behandles ved Retten i Aalborg 15. november.

Det skyldes, at Færdselsstyrelsen udtalelse vedrørende deres overtrædelse af køre-hviletiden giver anklager Lotte Nielsen ret i, at der ikke var overensstemmelse mellem arbejdsplan og køreplan.

”I det arbejdsplanene er udformet således, at det fremstod som om køre-hviletidsbestemmelserne blev overholdt, medens overholdelse af den gældende køreplan ikke tillod dette, hvilket er lagt til grund ved sigtelse og tiltalerejsning. Samstemmende er det Færdselsstyrelsens opfattelse, at ingen af de afgivne forklaringer, eller det fremkomne materiale i øvrigt, ændrer på karakteren af de konstaterede forseelser.”

Sådan hedder det blandt andet i Færdselsstyrelsens redegørelse.

Ikke plads til hvil

Problemet var, at der ikke var plads til at afholde 45 minutters hvil efter 4 1/2 timers kørsel.

Inden sagen overhovedet nåede Retten, valgte Combus i øvrigt sidste år i december at betale sin del af forseelsen, nemlig en bøde på 99.000 kroner efter at have forelagt sagen for sin arbejdsgiverforening AHTS.

Påfølgende ændrede selskabet også arbejdsplanen, så chaufførerne i stedet for at køre to dobbeltture på ruten kørte én enkelt tur, og efter et hvil fortsatte på en anden rute.

Sigtelserne mod chaufførerne blev rejst, efter at en færdselsbetjent sidste år i januar stoppede en kvindelig chauffør på ekspresruten 970X mellem Aalborg og Thisted.

Fra starten stod i alt 16 chauffører tiltalt, men to af dem valgte at betale deres bøder inden første retsmøde 22. maj i år.

Sagen har tidligere været omtalt på hjemmesiden 23. maj i artiklen: ”Færdselsstyrelsen skal udtale sig i Combus-sag.”

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172