23948sdkhjf

Stiholt overtager Mads Krabbe

Stiholt-koncernen har med virkning fra 25. oktober overtaget aktiviteter og medarbejdere fra Mads Krabbe ApS i Nørre Aaby på Vestfyn.

Mads Krabbe ApS har i en årrække været forhandler af og servicecenter for Palfinger kraner og lifte.

Salget blev aktuelt, da Mads Krabbe ApS gik i betalingsstandsning den 7. sepbember. Gælden var på ca. 13 mio. kr., mens der var aktiver for knap 8 millioner. Det seneste regnskab viser et underskud på tre mio. kr.

Siden betalingsstandsningen har der været forhandlet til flere sider, og den 17. oktober faldt salget til Stiholt endeligt på plads.

Krabbe er tilfreds

Stiholt køber aktiviteter (herunder goodwill), driftsmidler og varelager for en samlet pris på godt 2,1 mio. kr., men ikke selskabet Mads Krabbe ApS. Selskabets største kreditor, Amtssparekassen A/S har sagt god for salget. De mange simple kreditorer må derimod sandsynligvis vinke farvel til deres tilgodehavender.

Mads Krabbe selv er godt tilfreds med løsningen. Han forlader virksomheden og siger til Lastbil Magasinet, at han ikke ved, hvad han nu skal lave, men at salget er gået, som han havde håbet.

Grunden og bygningerne på Fabriksvej 11 i Nørre Aaby tæt ved motorvejen tilhører Mads Krabbe privat, og de bliver nu lejet ud til Stiholt.

Landsdækkende service

Adm. direktør Leo Smed Andersen fra Stiholt oplyser, at de 12 medarbejdere fra Mads Krabbe ApS fortsætter på virksomheden. I skrivende stund er det endnu ikke afklaret, hvem der skal stå for den daglige ledelse.

Stiholt har i forvejen kranafdelinger i Aalborg og Havdrup på Sjælland, hvor man åbnede i maj i år.

»Med købet af Krabbes aktiviteter kan vi tilbyde en landsdækkende service både på kraner og renovationsanlæg,« siger Leo Smed Andersen.

Stiholt har bl.a. eneimport og salg af NTM renovationskomprimatorer, salg af nye og brugte renovationsbiler, forhandlingen af Palfinger kraner og kroghejs og eneforhandling i Danmark af DME vejesystemer til renovationsbranchen.

Stiholt-koncernen, der bl.a. også sælger lastbiler og busser, beskæftiger i alt ca. 250 medarbejdere.

Fik erhvervspris

Mads Krabbe etablerede sig på Fabriksvej i Nørre Aaby i 1987. Han forhandlede tidligere Sawos produkter, men i 1998 blev han Palfinger forhandler. Da det gik bedst for virksomheden, var der over 25 medarbejdere. I 1999 blev Mads Krabbe ApS kåret som Årets Erhvervsvirksomhed af Ejby-Nørre Aaby Erhvervsråd.

Som årsag til betalingsstandsningen angiver Mads Krabbe de hårde tider i vognmandsbranchen, som står for hovedparten af omsætningen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063