23948sdkhjf

Drøje hug til myndighederne

Branche 7, eksportchaufførerne under Chaufførernes Fagforening i Aabenraa har efter generalforsamlingen sendt nedenstående indlæg til Lastbil Magasinet.

På generalforsamlingen i Aabenraa vedtog mødedeltagerne en udtalelse, som udtrykker eksportchaufførernes utilfredshed med myndighedernes stiltiende accept af, hvad de kalder eksportvognmændenes gentagne og grove overtrædelser af lovgivningen på transportområdet.

Det mener Branche 7

"På trods af at vi fik en ny godskørselslov for kun et par år siden, der netop skærpede sanktionerne over for vognmændenes systematiske lovovertrædelser med hensyn til blandt andet køre-hviletidsbestemmelserne, kørsel med overlæs, og kørsel uden tilladelse, sker der utroligt få tilbagekaldelser af vognmandstilladelser.

Denne svaghed over for disse vognmænd medvirker kraftigt til at stille branchen i et dårligt lys, idet det øjensynligt ikke kan betale sig at overholde lovgivningen.

Vi skal derfor opfordre myndighederne til at bruge den skærpelse af lovgivningen som et værktøj til at højne branchens image. Ulovligheder må ikke kunne betale sig.

Vi skal ligeledes beklage, at det er lykkedes branchen at få skabt det indtryk, at chauffører er en tvungen nødvendighed, og opfordre til, at der skabes grobund og en positiv holdning til, at der også i fremtiden uddannes faglærte chauffører, der ude i Europa kan repræsentere de danske produktionsvirksomheder.

Branchen har ikke råd til, ikke at have uddannet deres personale."

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063