23948sdkhjf

Protesterne nyttede ikke

Bestyrelsen i DTL vedtog på sit møde i Skagen i sidste uge at sælge Trelde Sande. Med den beslutning er der uden tvivl lagt op til rivegilde, når der er formandsmøde 3. november. Kaj Nielsen afviser, at der kan ændres ved salgsplanerne.

"Det næste bliver nok at sælge vognmændenes hus på Gammeltorv og så leje sig ind på en tankstation på Amager, når der skal holdes møder i DTL."

Sådan kommenterer formanden for DTL kreds 1, Thorkild Jensen bestyrelsens beslutning om at afhænde kursusejendommen Trelde Sande ved Fredericia.

I lørdags modtog formænd for kredsbestyrelser, lokal- og specialforeninger under DTL samt ERFA-grupper en fax, som fortalte om beslutningen, der blev truffet på et bestyrelsesseminar på Hotel Color i Skagen i sidste uge.

Lastbil Magasinet modtog i går en kopi af faxen med posten, der fortæller, at "bestyrelsen ser ingen anden udvej end at afhænde Trelde Sande."

Protester negligeret

25 vognmænd, der repræsenterer otte kredse og én specialforening, mødte i torsdags - som omtalt her på hjemmesiden fredag - frem i Skagen for skriftligt og mundtligt at protestere over et eventuelt salg af Trelde Sande.

De fik pæne ord med på vejen af formand Kaj Nielsen, men altså heller ikke mere.

"Vi skal have formandsmøde i DTL 3. november. Der ser jeg frem til, at der vil blive protesteret voldsomt, så jeg tror ikke, man skal forvente, at det sidste ord er sagt i den sag. Det kan godt ske, at lovgrundlaget er i orden for at bestyrelsen træffer beslutningen, men jeg kan ikke forstå, at bestyrelsesmedlemmerne tør tage beslutningen med de mange protestunderskrifter, som blev afleveret," påpeger Thorkild Jensen.

Vil se reelle tal

"I 1999 gav Trelde Sande overskud. I 2000 gik regnskabet lige op, men i år får vi at vide, at der er et underskud på over en million kroner. Det vil jeg gerne se dokumentation for. Er det tilfældet, kan det jo også skyldes, at dem, der står for driften af Trelde Sande, er for dårlige til at leje det ud," mener formanden for kreds 1.

Revisionsfirmaet Deloitte & Touche har på vegne af DTL udarbejdet tal for 2001, som viser et driftsøkonomisk underskud på 1,9 millioner kroner, men revisionsfirmaet påpeger i redegørelsen til formændene:

"Vi har ikke foretaget revision af de til grund for opgørelsen liggende tal, ligesom vi ikke kan udtale os om realismen i budgettet for den resterende periode af året. Vi har fået oplyst, at de realiserede tal er nøjagtig gengivelse af bogføringen. Om ønsket kan vi verificere dette efterfølgende."

Bør bevares

Thorkild Jensen påpeger, at både han og andre formænd vil se de tal, som danner baggrund for beregningerne.

"Jeg mener, at Trelde Sande er en perle, som bør bevares i DTL. Jeg tror også gerne, at medlemmerne vil give 200 kroner mere i kontingent om året for at beholde stedet," siger han.

Beslutningen om salget blev ifølge DTL's formand Kaj Nielsen truffet af en enig bestyrelse.

"Vi brugte en del tid på at behandle sagen, fordi det har vist sig, at der er mange følelser med i spillet, men det kan ikke hjælpe, at vi mister overblikket, fordi vi bliver nostalgiske. I august efterlyste vi gode idéer til anvendelsen af Trelde Sande hos formændene, men vi fik ingen. Derfor handler bestyrelsen, som den gjorde," siger Kaj Nielsen.

Manglende vilje?

Han mener, at hver kursusdag skulle stige med nogle hundrede kroner, i fald Trelde Sande skulle bestå. Det tvivler formanden på, at medlemmerne er villige til at betale.

"Stedet holdes i drift indtil salget. Nu er beslutningen truffet, så nu overlader bestyrelsen det til direktionen at stå for salget," pointerer Kaj Nielsen.

Lastbil Magasinet følger op på sagen. Læs også: "Telefax til formænd" med brevets ordlyd vedrørende salget.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078