23948sdkhjf

Telefax til formænd om Trelde Sande

Som afslutning på DTL´s bestyrelsesseminar i Skagen sendte organisationen en fax til formændene for kredsene, lokal- og specialforeninger samt ERFA-grupper med beslutningsgrundlaget for salget af Trelde Sande. Ordlyden i telefaxen gengives her uforkortet.

"Bestyrelsen har den 14. august 2001 og 10. – 12. oktober drøftet situationen vedrørende Trelde Sande.

Bestyrelsen har vedtaget, at DTLs kursusaktiviteter skal sammenlægges med tilsvarende aktiviteter i ITD samt i DTL-U A/S. Denne beslutning er truffet ud fra et ønske om at styrke den fælles indsats på kursusområdet. Bestyrelsen har endvidere et ønske om at øge kompetence- og vidensudviklingen i transporterhvervet. Derfor sker en sammenlægning af kursusaktiviteterne som følge af især faglige hensyn.

I forbindelse med beslutningen om at sammenlægge kursusaktiviteterne i et fælles uddannelsesaktieselskab, hvor DTL, ATL og ITD tilsammen vil få seks ud af ni bestyrelsespladser, har bestyrelsen endvidere vurderet situationen vedrørende Trelde Sande.

I den forbindelse har bestyrelsen drøftet to problemstillinger.

Den ene problemstilling vedrører det forhold, at der i forbindelse med sammenlægningen af kursusaktiviteterne ikke sker nogen overdragelse af Trelde Sande til det ny og fælles uddannelsesaktieselskab. Det betyder, at der ikke er nogen garanti for, at kursusaktiviteterne helt eller delvis kan videreføres på Trelde Sande. Beslutningen om i givet fald at henlægge kursusaktiviteter til Trelde Sande i regi af det nye uddannelsesaktieselskab vil være en beslutning, der træffes af bestyrelsen af uddannelsesaktieselskabet.

Bestyrelsen i DTL har dog måttet konstaterer, at såfremt kursusaktiviteterne ikke længere gennemføres på Trelde Sande, er det endog meget vanskeligt at se, på hvilket grundlag en fortsat forsvarlig økonomisk drift af Trelde Sande kan gennemføres.

Bestyrelsen har endvidere måttet konstatere, at der ikke fra medlemsside, trods opfordringer herom, er fremkommet forslag til alternative aktiviteter på Trelde Sande.

Den anden problemstilling, som bestyrelsen har vurderet, er den samlede økonomiske situation i forbindelse med driften af Trelde Sande og de dér på stedet værende kurser.

Direktionen har på dette punkt forelagt bestyrelsen en række økonomiske nøgletal vedrørende økonomien i Trelde Sande. Direktionen har ligeledes fremlagt tal, der belyser omkostningerne ved at gennemføre et kursusdøgn på Trelde Sande nu og efter en eventuel ombygning og udvidelse af Trelde Sande. Samtidig er der indhentet tilsvarende priser på en række øvrige konferencesteder.

Bestyrelsen har på baggrund af de foreliggende økonomiske oplysninger vurderet, at det ikke er muligt at beholde Trelde Sande uden et betragteligt økonomisk tilskud fra DTL. Trelde Sande må karakteriseres som en særdeles veldreven ejendom, hvilket er bekræftet fra uvildigt hold, men samtidig må det konstateres, at Trelde Sande ikke længere er konkurrencedygtig. I særdeleshed i en situation med fald i antallet af kursister.

De økonomiske oplysninger er dokumenteret over for bestyrelsen, ligesom DTLs revisor, statsaut. revisor John Ladekarl, Deloitte & Touche, har tiltrådt de af direktionen foretagne beregninger. John Ladekarl har ligeledes beregnet, at antallet af merkurser for at bringe det forventede underskud i nul andrager 112 kursister. Det skal i parentes bemærkes, at der primo oktober har været 118 betalende kursister.

Bestyrelsen ser derfor ingen anden udvej end at afhænde Trelde Sande.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078