23948sdkhjf

Færre overtræder køre-hviletiden

Den seneste landsdækkende storvognskontrol viser en markant forbedring.

Den landsdækkende storvognskontrol torsdag i sidste uge viste, at antallet af overtrædelser af køre-hviletiden var mere end halveret i forhold til en tilsvarende kontrol for en måned siden.

47 af de i alt 1750 kontrollerede køretøjer havde en chauffør bag rattet, som ikke havde ren skive. Det tilsvarende tal ved september måneds kontrol var 76, men ud af kun 1151 kontrollerede køretøjer.

Der er ikke nogen umiddelbar forklaring på bedringen, men torsdagens kontrol viste dog også færre fejl ved kontrolapparaterne.

Flere dimensionsfejl

Derimod viste kontrollen torsdag en stigning i antallet af forseelser vedrørende dimensioner (længde, bredde og højde), og det samme var tilfældet med hensyn til belæsning/fastgørelse.

Politikommissær Asger Lund Krisensen fra Rigspolitichefens Færdselsafdeling oplyser, at udover ovennævnte kan der ikke konstateres væsentlige ændringer i forseelses-mønstret, i forhold til årets øvrige storvognskontroller.

I alt blev der konstateret 524 forseelser og skrevet 406 rapporter ved torsdagens kontrol, der blev gennemført i nært samarbejde med Statens Bilinspektion, Københavns færdselspoliti og den lokale færdselsafdeling på Frederiksberg.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063