23948sdkhjf

Farligt gods: Oversættelsen er på vej

En dansk oversættelse af ADR 2001 kommer omkring 1. februar 2002, lover trafikministeriet.

I forbindelse med debatten om den manglende danske oversættelse af ADR konventionen om farligt gods stillede Lastbil Magasinet den 27. september en række spørgsmål til trafikminister Jacob Buksti. Nu har ministeriets pressesekretær Jesper Damm sendt os følgende:

”Lastbil Magasinet har den 27. september 2001 i en artikel under overskriften "Hvor bliver oversættelsen af?" stillet spørgsmål om, hvornår der foreligger en dansk oversættelse af ADR 2001.

Kommissionens direktiv 2001/7/EF skal sættes i kraft i medlemsstaterne inden den 31. december 2002, dog inden den 31. december 2001 hvad angår transport af radioaktive stoffer (klasse 7).

Som det fremgår af pressemeddelelse af 9. april 2001 har trafikministeren besluttet, idet det har vist sig muligt at gennemføre en oversættelse sammen med EU, at der udarbejdes en dansk oversættelse, således at transporter

af farligt gods ad vej kan ske på den mest sikre måde.

Ministeren har derfor i foråret anmodet Færdselsstyrelsen om - i samarbejde med EU - at iværksætte en oversættelse af ADR 2001.

På baggrund af artiklen i Lastbil Magasinet har Ministeriet spurgt Færdselsstyrelsen om, hvor langt man er med arbejdet.

Færdselsstyrelsen har oplyst, at der er indgået aftale med Berlitz GlobalNET om oversættelsesarbejdet, og at en dansk oversættelse forventes at foreligge snarest muligt og senest i uge 5 2002, dog således at oversættelsen vedrørende klasse 7 foreligger ved årsskiftet.”

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062