23948sdkhjf

Trelde Sandes skæbne afgjort

DTL’s bestyrelse traf i går beslutning om den jyske kursusejendoms fremtid. Afgørelsen skal muligvis kædes sammen med Danske Busvognmænds optagelse i Dansk Transport og Logistik.

Fremtiden for DTL’s kursusejendom Trelde Sande ved Fredericia blev afgjort på et bestyrelsesmøde i DTL sent onsdag. I skrivende stund (sent onsdag aften, red.) kan vi desværre ikke afsløre bestyrelsens beslutning, da ledelsen har besluttet at holde kortene tæt ind til kroppen.

DTL’s ordførende direktør Michael Svane var temmelig ordknap, da vi talte med ham i går aftes.

»Jeg har givet bestyrelsen en situationsrapport og orienteret om den korrespondance, der har været omkring Trelde Sande. Mere kan jeg ikke sige, før medlemmerne er orienteret ad de officielle kanaler,« sagde Michael Svane.

Er bestyrelsens beslutning blevet påvirket af de kraftige reaktioner fra medlemmerne?

»Det gør da indtryk på os allesammen,« lød direktørens kommentar.

Hans formand, vognmand Kaj Nielsen var ikke mere meddelsom.

»Vi har drøftet sagen indgående og vendt alle mursten,« meddelte formanden til Lastbil Magasinet efter mødet.

Har medlemmernes reaktioner påvirket beslutningen?

»Vi tager altid hensyn til medlemmernes holdninger,« lød formandens kommentar.

Kraftige reaktioner

Debatten omkring Trelde Sande startede, da det midt i september kom frem, at DTL’s bestyrelse havde truffet en principbeslutning om at sælge kursusejendommen ved Fredericia. Årsagen var en urentabel drift af den idyllisk beliggende kursusejendom.

Som en konsekvens af salget skulle alle kursusaktiviteter ifølge bestyrelsens planer flyttes fra Trelde Sande til DTC-U i Vejle.

Men direktion og bestyrelse havde åbenbart gjort regning uden vært. I hvert fald afstedkom beslutningen kraftige reaktioner fra mange medlemmer, heraf en del kredsformænd, som opfordrede bestyrelsen til at tænke over sagen endnu engang.

Vurderet til 7,8 mio. kr.

Det er naturligvis svært at sige, hvad et salg af kursusejendommen på Trelde Sande ville indbringe, men den offentlige vurdering af ejendommen er 7,8 millioner kroner.

Til sammenligning kan nævnes, at DTL’s hovedkvarter på Gammeltorv 18 i det indre København er værdisat til 27,5 millioner ved den seneste offentlige vurdering. Ejendommen ligger i Københavns absolutte centrum og har en attraktiv beliggenhed, med mindre man er i bil.

Busvognmænd på vej

Der har da også været spekulationer i gang om en eventuel flytning af DTL’s hovedkvarter til AHTS’ (Arbejdsgiverforeningen for Handel, Transport og Service) nye kontorejendom i Færgehavn Nord i København.

En sådan løsning er ekstra aktuel set i lyset af, at Danske Busvognmænd tilsyneladende er på vej ind i DTL. Busvognmændene skal på et delegeretmøde den 10. november tage stilling til et hovedbestyrelses-forslag om at indtræde som en specialforening under DTL.

Pakkeløsning?

Bliver busvognmændene optaget i DTL, vil organisationen sælge sin ejendom på Carit Etlars Vej på Frederiksberg og flytte sammen med de godskørende vognmænd. Og så bliver der kamp om pladserne - i hvert fald på parkeringspladsen - på Gammeltorv. Busvognmændenes ejendom på Frederiksberg er vurderet til knap 8 millioner kroner.

Med en sådan pakkeløsning, hvor såvel DTL som busvognmændene sælger deres attraktivt beliggende ejendomme og flytter ud til AHTS, vil der sandsynligvis være økonomisk råderum til at beholde kursusejendommen på Trelde Sande - og samtidig bevare borgfreden.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063