23948sdkhjf

Voldsom stigning i forseelser

Lederen af den tre dages tungvognskontrol i Nordjylland står uforstående over for, hvordan det kan være, at rapportantallet er højere end tidligere.

”Normalt plejer vi at skulle gange antallet af rapporter med tre, for at det svarer til antallet af stoppede køretøjer, men denne er der en voldsom stigning i rapporterne. Jeg ved ikke, om det skyldes, at der er blevet flere sager, eller om det er fordi, vi er blevet bedre,” siger vicepolitikommissær Carl Peter Frederiksen, Færdselspolitiets Centralafdeling København.

Onsdag, torsdag og fredag i sidste uge stod han i spidsen for tungvognskontrollen i det nordjyske, og det skal siges, at tallene, som vicepolitikommissæren referer til, kun dækker indsatsen de to første dage.

Onsdag fandt kontrollen sted ved det nordgående spor på E 45 mellem Sæby og Frederikshavn. Torsdag var politistyrken at finde ved hovedvejen mellem Brønderslev og Hjørring, og fredag altså ved motorvejen ved Hjallerup.

Cirka halvdelen

Onsdag og torsdag blev der stoppet 192 køretøjer og skrevet 98 rapporter over 207 forseelser. Samlet blev der udstedt 33 køreforbud.

”Vi har blandt andet haft en farligt gods sag, hvor chaufføren kørte uden papirer og uden afmærkning, og han havde heller ikke beskyttelsesudstyr med sig,” fortæller Carl Peter Frederiksen.

Færdselsbetjente havde også et slovakisk køretøj vinket ind. Her var chaufføren ude i tredjelandskørsel fra Danmark til Ungarn. En hollandsk chauffør måtte på stedet aflevere 1.200 kroner for et overlæs på 12 procent - eller fem ton.

Mistede pladerne

En chauffør var på vej til Aalborg. Han manglede lige at vaske køretøjet, inden weekenden stod for døren, da han i fredags blev vinket ind på rastepladsen nær Hjallerup ved det sydgående spor på E 45. Der stoppede turen så.

Politiet klippede simpelthen pladerne på grund af en synssag. Bilen skulle have været fremstillet for fem måneder siden.

Det var dog ikke det eneste, som kom på blokken, for der var også en overtrædelse af køre-hviletiden, og desuden manglede vognmandens navnetræk på døren.

De foreløbige tal

Forseelserne efter de to første dages kontrol dækker blandt andet over:

Køreforbud: 33.

Ulovlige sammenkoblinger: 2.

Dimensioner: 17.

Overlæs: 5.

Ukorrekt fastgørelse af gods: 3.

Fejl ved kontrolapparat: 9.

Køre- hviletid: 16.

Desuden stoppede politiet en vognmand, som på grund af konkurs ikke havde en gyldig tilladelse.

Tungvognskontrollen blev gennemført med betjente fra Centralafdelingen samt fra Færdselspolitiets afdelinger i Aalborg, Holstebro og Herning.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079