23948sdkhjf

SLU har indgivet konkursbegæring

Dansk Lastbiludlejnings svenske datterselskab trak selv i den økonomiske bremse 28. september.

Ét enkelt køretøj. Det er ifølge en kilde i det svenske alt hvad der var tilbage i Svensk Lastbilsuthyring (SLU), da ledelsen 28. september indgav konkursbegæring.

Til gengæld mener samme kilde, at der kort forinden var overført otte lastbiler til Scanvo AB, som har samme direktør, nemlig Allan Erik Andersen.

”Undertecknad firmatecknare hennställer att tingsrätten fösätter Svensk Lastbilsuthyrning Aktiebolag, org.nr. 556505-4466 i konkurs. Svensk Lastbilsuthyrning Aktiebolag kan inte rätterligen betale sine skulder och denna oförmäga är inte endast tilfällig.”

Sådan lyder konkursbegæringen sendt til Tingrätten, og den er underskrevet af Allan Erik Andersen.

På godt dansk betyder det, at ledelsen erkender, at der er hul i bunden af pengekassen.

Med dobbeltkasket

Allan Erik Andersen blev i slutningen af 1999 sendt fra DLU til SLU, hvor han blev udnævnt til daglig leder. I foråret fik han en ny titel som ”delgivningsbar person” på sit visitkort.

Det skete med oprettelsen af Scanvo Lastbil AB, hvor Kristian Rhiger Buchvard Poulsen ejer samtlige aktier, mens hans bror Martin Rhiger Buchvard Poulsen sidder som bestyrelsessuppleant.

Martin og Kristian Rhiger Buchvard Poulsen er sønner af den tidligere direktør i DLU, Ole Buchvard Poulsen.

Svensk krav

Når udlændinge opretter selskaber i Sverige, er der et krav, som siger, at der skal være en ”delgivningsbar person” med adresse i landet. Personen funger som kontaktled mellem virksomheden og myndighederne.

Det virker dog forunderligt, at brødrenes valg faldt på netop Allan Erik Andersen.

Formålsparagrafferne hos både Scanvo AB og SLU var/er at udleje/sælge materiel til vognmandsbranchen, så det er forståeligt, at Lastbil Magasinets svenske kilde undrer sig.

Navne i SLU

Ifølge en udskrift fra den svenske Erhvervs- og Selskabsstyrelse så personkredsen i SLU ud som følger 28. september, da der blev indgivet konkursbegæring:

Direktør Ole Buchvard Poulsen. Modsat DLU, hvor han trak sig i forbindelse med betalingsstandsningen, beholdt han tilsyneladende posten i det svenske datterselskab.

I en tidligere artikel har Lastbil Magasinet godtgjort, at SLU er en 100 procent rendyrket datter af DLU.

Daglig leder i det svenske var Allan Erik Andersen.

Som bestyrelsesmedlemmer sad Peter Tromborg, Ole Poulsen og Søren Thimmer.

Søren Thimmer er søn af Jørn Thimmer, som var ”pengemanden” bag DLU. Thimmer senior har i dag adresse i England, men sommerhus på Vestkysten.

Kurator i SLU er et advokatfirma fra Falkenberg.

Lastbil Magasinet følger senere op på sagen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078