23948sdkhjf

Det kniber med opbakningen til DTL

Der er ikke den store forståelse for salget af Trelde Sande hos de kreds- og lokalformænd, Lastbil Magasinet har snakket med. 10. oktober skal bestyrelsen drøfte medlemmernes reaktioner på planerne.

”Jeg er modstander af at sælge Trelde Sande. Vi skal have møde i kredsen 9. oktober, og min formodning er, at vi i bestyrelsen vil gå ind for at bevare stedet, og jeg tror også, at det er de fleste medlemmers syn på sagen,” fortæller formanden for kreds 1 i DTL, vognmand Thorkild Jensen, Hundelev ved Løkken.

Formanden fra den nordjyske kreds står ikke ene med det synspunkt. En rundringning til flere kreds- og lokalformænd viser, at man ikke bryder sig om den principbeslutning, som er truffet i DTL´s bestyrelse om at afhænde kursusejendommen Trelde Sande.

For hurtigt ude

”Det kan godt ske, at Trelde Sande kan sælges uden at høre medlemmernes mening, men jeg synes alligevel, at salget skal med på generalforsamlingen, ellers er der ingen demokrati. Jeg tror desuden, at DTL er for hurtigt ude og vil rende ind i problemer med baglandet. Det kan jo godt ske, at bestyrelsen og direktionen er enige om salget, men jeg tvivler på, at baglandet er med,” pointerer formanden for Hobro Omegns Vognmandsforening, Kaj Haferbier, Vebbestrup.

Flyt fra Vejle til Trelde Sande

Han efterlyser desuden at få dels den information, som er sendt til alle foreningsformænd i landet og dels tal for, at økonomien på Trelde Sande er så dårlig, at et salg overhovedet er nødvendigt.

Kaj Haferbier påpeger også, at det kunne være en ide at flytte aktiviteterne fra Vejle til Trelde Sande.

”Når vi skal på kursus, bryder vi os ikke om så hektiske forhold, som der er i Vejle. Vi vil hellere have fred og ro,” mener lokalformanden.

Hvad med et regnskab?

”Vi har aldrig set tal på økonomien. Jeg synes, den her beslutning bliver trukket ned over hovedet på os, men jer tror nu heller ikke, at DTL slipper udenom at få salget med på generalforsamlingen,” siger formanden for Ribe Amts Vognmandsforening, Ib Larsen, Ansager.

Formanden påpeger desuden, at der skal være formandsmøde i DTL 3. november. Her mener Ib Larsen, at principbeslutningen om salget bliver et varmt emne.

Tåbelig beslutning

”Jeg holder med Vejle Amts Vognmandsforening. Det er tåbeligt at sælge Trelde Sande. Jeg har fået nogle henvendelser fra medlemmer, som er imod salget, og en af dagene skal vi have bestyrelsesmøde. Jeg er stensikker på, at bestyrelsen er enig med mig,” fastslår formand for kreds 13, Erik Olsen, Tureby.

Til læsernes oplysning bragte hjemmesiden i går et åbent brev fra Vejle Amts Vognmandsforening til DTL med skarp kritik af salgsplanerne.

Erik Olsen savner også bevis for, at Trelde Sande ikke kan hænge sammen økonomisk.

”Lad os for pokker få lidt tal,” efterlyser formanden.

Mens Tureby-formanden, og andre, efterlyser tal, så savner formanden for kreds 14, Erik Hansen, Odense lidt demokrati i DTL.

”Jeg mener, den her beslutning skal med på en generalforsamling. Det her handler også om demokrati,” pointerer Erik Hansen, Odense.

Vil begræde et salg

”Jeg vil græde tårer, hvis salget bliver en realitet. Trelde Sande er en perle, og stedet er med til at løfte erhvervet op,” siger formanden for FDL, Jens Tidemann.

Heller ikke FDL-formanden har set tal på det millionunderskud, som er årsagen til principbeslutningen.

”Vi er ikke tilhængere af at sælge Trelde Sande, men giver det underskud, må vi se realistisk på det, hvis der ikke kan tilføres stedet noget, som kan dække underskuddet. Jeg tvivler på, at 4.300 medlemmer af DTL vil betale 1.000 kroner om året for at bevare stedet,” mener Jens Tidemann.

På den anden side er han sikker på, at der heller ikke er nogen, som er interesseret i at sælge, hvis der kan findes nogle rentable ideer, der betyder, at stedet kan køre videre.

Skal drøftes 10. oktober

I næste uge giver direktionen en status til bestyrelsen over de reaktioner, som DTL har fået fra baglandet til salgsplanerne.

”Der er bestyrelsesmøde 10. oktober, så vil sagen blive drøftet. Her vil jeg tage de tilbagemeldinger med, som vi har fået her i huset, og jeg ved også, at bestyrelsesmedlemmerne har fået nogle kommentarer fra kreds- og lokalformænd,” påpeger Michael Svane.

Lastbil Magasinet følger op på sagen senere.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109