23948sdkhjf

Prøveskilte kan skiftes ved Oksevejen

Myndighederne i Danmark og Tyskland har endnu ingen aftale om gensidig anerkendelse af hinandens prøveskilte. Til gengæld er det tilladt døgnet rundt at holde ind til siden lige efter grænseovergangen i Padborg og skifte pladerne.

”Det er et generelt problem, hvis en importør har været i Tyskland to til tre dage for at hente biler. Så kan han måske ikke have sine danske, faste prøveskilte med, fordi de skal bruges hjemme i perioden. Til gengæld kan han få dem ned til den gamle grænseovergang ved Oksevejen, når han kommer tilbage. Der er det muligt at holde ind til siden ved toldpostkassen og skifte fra tyske til danske prøveplader,” fortæller leder af grænsepolitiet, politikommissær Christian Moos.

Han ønsker ikke at kommentere på den verserende sag, hvor direktøren for Lundimex, Frede Lund efter en tur i Retten to gange har bedt politimesteren i Gråsten fortælle, hvor han skal skifte fra tyske til danske prøveskilte.

Åben for tung trafik

Oksevejen var inden Schengens ikrafttræden 25. marts i år lukket i nattetimerne for tung trafik. Det blev der lavet om på i forbindelse med, at EU fik de åbne grænser, så i dag må også lastbiler passere ved den gamle grænse døgnet rundt.

Politikommissær Christian Moos mener ikke, at det vil volde det store besvær for importørerne at dreje fra motorvejen og tage turen ind i Danmark ad Oksevejen.

Han kan i øvrigt oplyse, at der endnu ikke er indgået en aftale mellem Danmark og Tyskland om gensidig anerkendelse af landenes respektive prøveskilte. Når aftalen på et tidspunkt er på plads, bliver hele prøveskilteproblematikken fra Padborg uaktuel.

Er også muligt

Inden Schengen var det muligt at få prøveskiltene ad motorvejen ud på grænsen ved Frøslev. Den mulighed forsvandt 25. marts.

”Det problem kan dog løses ved at køre ad den gamle vej fra Frøslev til grænsen. Vejen er ganske vist kun åben for ærindekørsel, men det må det her vel også være,” påpeger Christian Moos.

I øvrigt har grænsepolitiet lige skiftet adresse fra Bovvej 33 til Toldbodvej 8.

Politikommissæren vil ikke udelukke, at en dansk importør med faste prøveskilte, som kommer ad motorvej sydfra, kan få lov til at køre op på Toldbodvej og skifte til danske prøveplader.

”Men inden han kører derop, skal han kontakte vagthavende og bede om lov,” pointerer politikommissæren.

Står for udlejning

Efter politiets rokade til toldområdet er det nu også stedet, hvor man skal henvende sig, hvis man skal leje prøveplader.

Lejere af skilte behøver ikke kontakte vagthavende i forvejen, men kan køre direkte til Toldbodvej.

Christian Moos fortæller også, at hvis man for eksempel skal have transittilladelse til at køre gennem Danmark til Nordkap efter at have lejet en campingbus i Tyskland, så skal chaufføren også henvende sig på Toldbodvej, fordi det er nærmeste politimyndighed, efter at man har passeret grænsen.

Desuden skal personer, der kører på grænseplader, møde frem samme sted, hvor politiet udsteder ferietilladelser til fem ugers årlig kørsel i Danmark på grænsepladerne.

Samme emne er omtalt i dagens anden artikel: ”Politimester forstår ikke budskabet.”

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062