23948sdkhjf

Overhalingsforbud overholdes

Forsøget med overhalingsforbud og højere fartgrænse på motorvejene for lastbiler, busser og personbiler med anhængere har nu fungeret i fem måneder. De foreløbige resultater tyder på, at forbudet fungerer godt, oplyser Vejdirektoratet.

Danske chauffører er gode til at overholde forbudet mod overhaling på udvalgte motorvejsstrækninger.

Det oplyser Vejdirektoratet, hvis foreløbige tal bekræfter Rigspolitiets Færdselsafdelings meldinger om, at chauffører generelt er gode til at overholde overhalingsforbudet.

Ifølge stikprøver fra Vejdirektoratets målinger er det under 1% af de berørte køretøjer, der overtræder forbudet. Dog bliver nogle chauffører tilsyneladende lidt utålmodige og tyvstarter med at overhale få hundrede meter før forbudets ophør.

Overhaler senere

Forsøg med sammenligninger af rejsehastigheder på strækninger med og uden overhalingsforbud viser ingen markant påvirkning af fremkommeligheden. Det kan foreløbig konstateres, at chaufførerne begynder at overhale straks efter at forbudsstrækningen ophører, men det er ikke påvist, at disse overhalinger medfører væsentlige gener for de øvrige trafikanter.

Det ser ud til, at trafikanterne har taget godt imod ordningen, og på Fyn er Vejdirektoratets vejmænd enige med politiet om, at trafikken afvikles bedre efter end før forsøgets start.

Vejdirektoratet oplyser, at situationen vil blive fulgt nøje indtil forsøgets afslutning 30. april 2003.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064