23948sdkhjf

Automatikken dur heller ikke i Sverige

Det er ikke kun i Aarhus, at politiet ikke kan få apparaturet til de automatiske hastighedsmålinger i lyskrydsene til at fungere. Også hos broderfolket er der store problemer med teknikken.

Der blev taget 700 fotos af fartsyndere på vejnummer 25 vest for Växjö, Sverige, med politiets nye, digitale kameraer.

Efter timers granskning endte den stedlige myndighed med at udskrive bøder til 40 bilister. Resten af billederne duede simpelthen ikke.

Som følge af det dårlige resultat sagde flere politikredse i Sverige nej tak til at udstyret til automatiske hastighedsmålinger, som samtidig fotograferede synderen.

Det skriver augustnummeret af det svenske transportblad PROFFS.

Spild af tid

Årsagen til, at politiet flere steder takkede nej til den automatiske teknik, var, at man frygtede, at der i dagligdagen skulle bruges oceaner af tid til studere mislykkede fartkamerabilleder frem for at lave opsøgende politiarbejde ved at patruljere ude i felten.

De digitale kameraer ved hastighedsmålinger i det svenske blev taget i brug for flere måneder siden i 11 politikredse.

Først i sommerferien kom de til at fungere i tre ud af de 11 kredse. De resterende otte venter stadig på at få den maskinelle overvågning til at køre efter hensigten.

To forskellige ting

Mens fotoerne i Sverige tages med digitale kameraer med billedoverførsel på nettet, kører forsøget i Aarhus med kameraer, som tager fotos, der skal fremkaldes på gammeldag manér på papir.

I Aarhus er der forsøgsvis opstillet kameraer i flere lyskryds, som dels skal afsløre hastighedsovertrædelser og overkørsel for rødt lys.

Forsøget blev indledt 1. marts i år og skal fortsætte i ét år.

Automatikken har voldt store problemer. Så sent som i august var den danske leverandør af teknikken Olsen Engineering, Roskilde, og den tyske producent hidkaldt af politiet.

Lastbil Magasinet forsøger at finde frem til, hvem der leverede det tekniske udstyr til Sverige.

Bladet følger op på sagen i morgen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062