23948sdkhjf

Der er opbakning til chauffør

Dennis Olsen sidder ikke alene på anklagebænken i færdselssagen, som blev behandlet i Grenå i torsdags. Skal den videre i retssystemet, står I/A gruppens støtteklub bag ham. Klubben står også klar til at hjælpe andre i en lignende situation.

”Jeg vil opfordre chauffører, der er udsat for noget lignende til at gå til deres fagforening. Og vil den ikke hjælpe, så kan de prøve at ringe til mig. Er de ikke medlemmer, så kan de hurtigt blive det,” pointerer Ole Prüsse.

Han er talsmand for I/A Gruppen og næstformand i Eksportchaufførernes Vel, som er I/A´s støtteklub.

Ole Prüsses udtalelse skal ses på baggrund af artiklen på hjemmesiden i fredag: ”Politimand mod chauffør i speciel retssag.”

Tilbød hjælp

Chauffør Dennis Olsen, Hjortshøj, mødte i torsdags frem i Retten i Grenå med sin advokat Lars Søndergaard fra Advokatfirmaet Bjørst, København.

Dennis Olsen er medlem af SiD i Skanderborg, og det er hans afdeling, der hyrede Lars Søndergaard.

Det skete efter, at Ole Prüsse rettede henvendelse til Skanderborg og spurgte, om SiD gik ind i sagen, eller om Eksportchaufførernes Vel skulle tage den.

Dennis Olsen er medlem af klubben.

”Vi er en form for vagthunde, der sparker til SiD. For det meste gør de noget ved tingene, når vi ånder dem i nakken,” fortæller Ole Prüsse.

Klar i kulissen

Ole Prüsse har svært ved at se, hvordan dommeren i Grenå kan give Dennis Olsen en betinget frakendelse af kørekortet efter bevisets stilling.

”Chaufføren kan få en bøde for hastigheden. Den har han erkendt, men at give ham en betinget frakendelse af kørekortet vil være forkert. Betjentens forklaring var svag. Mindst tre gange gentog han, at Dennis Olsen ikke var til fare for nogen med sin overhaling. Jeg har også svært ved at se, hvordan politimanden kunne observere, at chaufføren overskred spærrefladerne, når der dels kørte en personbil foran ham, og da han dels samtidig sagde, at lastbilen under overhalingen sprøjtede vand op på hans vinduer,” påpeger Ole Prüsse, som også var til stede i Retten.

Hul på pengekassen

Ole Prüsse har et løfte til Dennis Olsen, hvis han bliver frakendt kørekortet betinget, når dommen afsiges på torsdag:

”Hvis ikke SiD fører sagen videre, så vil vi ansøge Eksportchaufførernes Vel om at få pengekassen lukket op, så sagen kan komme videre i Landsretten,” påpeger talsmanden.

På vegne af klubben lover han også støtte til andre chauffører, som kommer til at stå i en lignende situation.

"Vi vil dog ikke hjælpe folk, som bevidst laver plat. Men der er mange, som affinder sig med politiets afgørelser, selv om de reelt ikke har gjort sig skyldige i noget. Det er dem, vi vil hjælpe," pointerer Ole Prüsse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062