23948sdkhjf

Forsikringssag endte godt for vognmand

Vognmand Karl Ove Thomsen fra Thy er tilfreds med udfaldet af tovtrækkeriet om en totalskadet trækker og en ødelagt trailer. Han har dog stadig mundkurv på.

Et langt, langt sagsforløb, der endte med et heldigt udfald, set med vognmandens øjne. Det blev resultatet af Karl Ove Thomsens tovtrækkeri med sit forsikringsselskab AIG Europe S.A.

Tidligere på året fulgte Lastbil Magasinet i flere artikler udviklingen i sagen, hvor AIG nægtede at erstatte vognmandens totalskadede trækker og den lejede, ødelagte trailer.

Regningen løs på 290.000 kroner for trækkeren, 106.000 kroner for reparation af traileren og 32.000 kroner for oprydning efter uheldet på E 45 ved Hobro i oktober 2000, hvor vognmandens chauffør væltede i et solouheld med en promille på 1,85 i blodet.

Fik mundkurv på

Godt midt af maj, hvor vi senest skrev om sagen, kom der endelig kød på forhandlingerne mellem AIG, forsikringsmægleren og hans ansvarsforsikring, samt vognmanden og hans advokat Kim Jensen, København. Til gengæld fik både Karl Ove Thomsen og Kim Jensen, København, mundkurv på. Skulle der opnås en ordning, skulle den ikke deles med pressen, var begrundelsen.

”Jeg er tilfreds med resultatet, men jeg må stadig ikke udtale mig om udfaldet. For ikke at komme til at stå i samme situation, hvis der sker et uheld, overvejer jeg nu at skifte forsikringsselskab. Jeg har hentet tilbud hjem. Denne gang er jeg gået uden om forsikringsmæglere og direkte til selskaberne,” pointerer Karl Ove Thomsen.

En drøj affære

Cirka otte begivenhedsrige måneder gik der, fra uheldet skete, til alt var faldet på plads.

Årsagen til alle bryderierne er, at AIG gemmer sig bag en speciel paragraf i forsikringsaftalen. Selskabet vil ikke erstatte materiellet, hvis chaufføren er beruset, fordi han kører i vognmandens interesse.

Ifølge andre forsikringsselskaber og mæglere er den passus lidt ude på overdrevet. Vognmanden skal have sine penge, medmindre han drikker sin ansatte fuld og sætter ham ind bag rattet. Og det afviser Karl Ove Thomsen, at han gjorde den søndag i oktober, da hans chauffør væltede.

Advokatskifte

Forsikringen hos AIG var tegnet med medvirken af forsikringsmægler Per Heitmann Madsen, Rødekro. Da problemerne opstod, henviste mægleren Karl Ove Thomsen til advokat Hans Henrik Tausen, København.

Advokaten trak sig imidlertid, da der i foråret blev indledt realitetsforhandlinger mellem parterne, hvor også Per Heitmann Madsens ansvarsforsikring kom på banen.

Begrundelsen var, at Hans Henrik Tausen tidligere i en anden sag havde repræsenteret netop ansvarsforsikringsselskabet.

Fulgt til dørs

Karl Ove Thomsen er tilfreds med advokatskiftet midt i vadestedet.

Hvor stor hans erstatning blev, eller hvem der kom til at betale, hverken må eller vli han så udtale sig om.

Èn ting har han lært af den langtrukne sag, og det er at nærlæse forsikringspolicen. Og det vil Karl Ove Thomsen også opfordre andre vognmænd til at gøre, hvis de vil skifte selskab.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078