23948sdkhjf

Super Transport får problemer på slagterierne

Super Transport kan risikere at køre forgæves til ramperne, når der skal afhentes køle-frysegods hos slagterierne. NNF bryder sig nemlig ikke om de noget alternative ansættelsesforhold i vognmandsfirmaet, som deres kørende kolleger er udsat for. Tilspidses sagen, vil det få konsekvenser for speditørerne.

Nærings- og Nydelsesmiddelforbundet (NNF) vil en af de nærmeste dage modtage en skrivelse fra den lokale afdelingsformand i Esbjerg, Peder Pedersen.

Forelagt tingenes tilstand hos Super Transport ApS med de tre adresser i Københavns-området mener formanden nemlig, at NNF skal stå solidarisk med de rullende kolleger bag rattet hos vognmanden.

”Chaufførerne bakker også os op, når der er brug for det, så det skal også gå den anden vej rundt,” påpeger Peder Pedersen.

Han finder det meget interessant, at der er et strejke- og blokadevarsel fra Chaufførernes Fagforening i København, som trådte i kraft mandag i sidste uge mod Super Transport for urent trav i en sag om en tidligere chauffør.

Skal kundgøres

Peder Pedersen vil nu skrive til hovedforbundet, men samtidig tager han kontakt til tillidsrepræsentanter på slagterierne rundt om i landet, så de kan holde øje med Super Transports trækkere, hvis de kommer for at de afhente køle-frysegods.

Sagen vil også uden tvivl blive diskuteret, når alle landets tillidsrepræsentanter i NNF samles i Brædstrup til møde om godt 14 dage.

Super Transport henter varer ved både Danish Crown og Steff-Houlberg i Jylland og på Sjælland. Det drejer sig blandt andet om slagterierne i Sæby, Herning, Esbjerg, Vojens, Slagelse og Ringsted.

Lastbil Magasinet tog kontakt til flere NNF-afdelinger, som vil undersøge sagen og lade oplysningerne gå videre til deres respektive tillidsmænd.

Stor opbakning

”Vi vil holde øje med dem,” siger NNF-formand Svend Erik Jensen, Herning.

”Det der lyder ikke godt,” pointerer formand Vagn Nielsen, NNF Slagelse.

Hos Chaufførernes Fagforening i København og Ringsted hilser de faglige sekretærer Torben Kofoed og Torben Larsen opbakningen fra NNF velkommen.

Ringsted afdelingen slås nemlig også med Super Transport om et tilgodehavende. Den sag vil Lastbil Magasinet vende tilbage til senere, men kan i øvrigt oplyse, at flere andre chaufførafdelinger har haft kontroverser med Super Transport.

Mindst en lille håndfuld

Lastbil Magasinet har navnene på en lille håndfuld speditører, som holder Super Transport på vejen, men inden de har fået tilbuddet om at kommentere på tingene, skal deres navne ikke nævnes.

Men Lastbil Magasinet vil blandt andet gerne vide, hvad speditørerne vil sige til, hvis deres køle-frysegods ikke får lov til at forlade slagteriets område på grund af, at Super Transport ikke indbetaler feriepenge, bruger ulovlige ansættelseskontrakter, og har flere tidligere chauffører, der står med økonomiske krav mod selskabet.

I øvrigt benyttede Super Transport tidligere Shell kort, men det er ovre. I dag står der IDS på plastikkortet, når der skal fyldes diesel i tanken.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062